Μια γεύση από… Νικήσιανη: Έφτασε η ώρα για την 11η Ημέρα Σαρμά

Μικροί και μεγάλοι ανταμώνουν για να γευτούν τα νόστιμα σαρμαδάκια που φτιάχνουν όλες οι νοικοκυρές του χωριού και να γλεντήσουν «νικησιανιώτικα»

Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Νικήσιανης «Ο Αράπης» διοργανώνει την 11η Ημέρα Σαρμά την Κυριακή 23 Ιουνίου 2024 στις 20:30 στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Νικήσιανης.

Η αρχή έγινε το 2014 και η εκδήλωση θεσμός πλέον για όλη την περιοχή αποτελεί σημαντική αφορμή για μια επίσκεψη στη δροσερή και φιλόξενη Νικήσιανη.

Τα σαρμαδάκια με «μπάμπαλα» μια μοναδική νικησιανιώτικη συνταγή, συνοδεύει κάθε ιδιαίτερη στιγμή χαράς ή λύπης στον τόπο μας. Με αυτήν την αφορμή και τιμώντας αυτήν την ιδιαίτερη παράδοση, ανταμώνουν όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, Νικησιανιώτες, συγχωριανοί και ετεροδημότες από όλη την Ελλάδα, κάτοικοι των γύρω περιοχών, καθώς και απλοί φίλοι και ακόλουθοι του Συλλόγου προκειμένου να γευτούν τα νόστιμα σαρμαδάκια που φτιάχνουν όλες οι νοικοκυρές του χωριού με πολλή αγάπη και μεράκι, να γλεντήσουν «νικησιανιώτικα» και να περάσουν όμορφα. Επιπλέον θα λειτουργεί υπαίθρια ταβέρνα με φαγητό και ποτό σε συμβολικές τιμές για την ενίσχυση του Συλλόγου.

Τα παιδικά και εφηβικά χορευτικά τμήματα του Συλλόγου θα ανοίξουν την εκδήλωση πριν το παραδοσιακό γλέντι συνοδεία του παραδοσιακού μουσικού σχήματος «Εμπειροτέχνες».

Μέγας χορηγός: Σκλαρής Αρτοζαχαροπλαστεία.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.