Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών καταγγέλλει «πραξικοπηματικές τακτικές» στη συγκρότηση του ΔΣ των εκπαιδευτικών

«Φαίνεται καθαρά ποιοι πραγματικά ιδρώνουν μήπως χάσουν τις "καρέκλες" τους»: Η ανακοίνωση των εκλεγμένων με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Βασίλη Ποιμενίδη και Ανθούλας Κοσμίδου

Για «πραξικοπηματικές τακτικές» στη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας από την πλευρά των ΔΑΚΕ- ΔΗΣΥ- Εν. Εκπαιδευτικών κάνουν λόγο οι εκλεγμένοι με την Αγωνιστική Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Βασίλης Ποιμενίδης και Ανθούλα Κοσμίδου, τονίζοντας με ανακοίνωσή τους ότι «φαίνεται πιο καθαρά από ποτέ ποιοι πραγματικά ιδρώνουν μήπως χάσουν τις “καρέκλες” τους».

Η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών

Στη σημερινή συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών προτείναμε την αναλογική σύνθεσή του, σεβόμενοι τη βούληση των συναδέλφων όπως αυτή εκφράστηκε μέσα από τις εκλογές. Πιο συγκεκριμένα κατ’ αναλογία: 1η δύναμη πρόεδρος (ΔΑΚΕ), 2η δύναμη αντιπρόεδρος (ΑΣΕ), 3η δύναμη γραμματέας (ΔΗΣΥ).

Με πραξικοπηματικό τρόπο και σε απόλυτη σύμπνοια οι δυνάμεις των ΔΑΚΕ- ΔΗΣΥ- Εν. Εκπαιδευτικών, αδιαφορώντας πλήρως για το εκλογικό αποτέλεσμα, αποφάσισαν να μοιραστούν μεταξύ τους όλα τα αξιώματα, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά το πώς εννοούν τη Δημοκρατία. Ως αιτιολογικό προέβαλαν ότι η ΑΣΕ δεν επιθυμεί να συνεργάζεται μαζί τους, γεγονός που επιβεβαιώνουμε πως αληθεύει όταν παίρνονται αποφάσεις υπέρ της Διοίκησης και των Αξιολογητών. Μας τιμωρούν εν ολίγοις επειδή έχουμε δράση.

Ανάμεσα σε άλλες ανυπόστατες κατηγορίες και προσωπικές επιθέσεις που δεχτήκαμε κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ μάς εξήγησαν ότι η κίνηση αυτή έχει ουσιαστικά τιμωρητικό χαρακτήρα για τη στάση που κρατήσαμε στην «κατάπτυστη» ΓΣ (29/3) (κατά τα λεγόμενα της προέδρου) και στον «όχλο» που «δυναμιτίζαμε»! Από τη σημερινή συγκρότηση του ΔΣ κρατάμε δύο πολύτιμα συμπεράσματα:

Το εκλογικό αποτέλεσμα που μας ανέδειξε 2η δύναμη με δύο μόλις ψήφους διαφορά παραμένει αναλλοίωτο αποτελώντας ξεκάθαρο μήνυμα και παρακαταθήκη για το μέλλον του Συλλόγου μας. Η άνοδος της ΑΣΕ κατά 85% σε ψήφους μάς οπλίζει με δύναμη και αισιοδοξία! Διαβεβαιώνουμε τους συναδέλφους που μας τίμησαν με την ψήφο τους προκειμένου να τους εκπροσωπούμε στο ΔΣ πως θα φέρουμε στο ακέραιο την ευθύνη που μας αναλογεί και θα υπερασπιζόμαστε μέχρι τελευταίας ρανίδας το συμφέρον του κλάδου μας. Από την επόμενη μέρα κιόλας, μας βλέπετε και πάλι στο πλευρό σας μέσα στα σχολεία.

Φαίνεται πιο καθαρά από ποτέ ποιοι πραγματικά ιδρώνουν μήπως χάσουν τις «καρέκλες» τους και πώς αλήθεια μεταλλάσσονται μόλις τις αποκτήσουν. Ας πάρουν όλα τα αξιώματα που τόσο πολύ επιθυμούν! Την εμπιστοσύνη των συναδέλφων που μαζί αγωνιστήκαμε, την αλληλεγγύη και την ενότητα ενός κλάδου που αγωνιά για το μέλλον του δεν κατάφεραν να τα κερδίσουν.