CosmoWorld 2024: Σε μουσικούς ρυθμούς από εννιά χώρες η Καβάλα [πρόγραμμα]

Αναλυτικά οι συναυλίες του πιο δυναμικού κομματιού του Cosmopolis Festival 2024

Ανακοινώθηκε το lineup των καλλιτεχνών του φετινού CosmoWorld του Cosmopolis Festival 2024. Όπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και φέτος, η πόλη της Καβάλας θα ζωντανέψει με τους μοναδικούς ρυθμούς και μελωδίες καταξιωμένων μουσικών από την Ελλάδα, τη Σερβία, το Βέλγιο, την Ισπανία, τις ΗΠΑ, την Ολλανδία, την Κούβα, την Αργεντινή και τη Βενεζουέλα. Ετοιμαστείτε για μια σειρά μοναδικών συναυλιών που η καθεμία φέρνει τη δική της φανταστική και πολύχρωμη μουσική.

Όλες οι συναυλίες θα φιλοξενηθούν στην εμβληματική πλατεία Μωχάμετ Αλί, στην κορυφή της παλιάς πόλης της Καβάλας, η οποία για έξι μέρες θα αποτελέσει την καρδιά της γιορτής που φετινού Cosmopolis Festival.

Η μεγάλη έναρξη του φετινού φεστιβάλ τη Δευτέρα 29 Ιουλίου θα γίνει από τον Σωκράτη Μάλαμα, ένας από τους κορυφαίους Έλληνες συνθέτες και ερμηνευτές, οποίος έρχεται στην σκήνη του φετινού Cosmopolis Festival για μία μοναδική συναυλία που θα περιλαμβάνει όλα τα αγαπημένα μας τραγούδια και όσα θέλουμε να τραγουδάμε παρέα. Μαζί του θα βρίσκεται η μοναδική Ιουλία Καραπατάκη και η μπάντα δεξιοτεχνών μουσικών που τον συντροφεύει όλα αυτά τα χρόνια.

Την Τρίτη 30 Ιουλίου, στη σκηνή του Cosmopolis Festival θα βρεθεί η ανερχόμενη παραγωγός της ηλεκτρονικής μουσικής, The Yard Woman,  Ελληνίδα καλλιτέχνης με έδρα το Λονδίνο, η οποία έχει κάνει τον κόσμο της ηλεκτρονικής μουσικής την προσωπική της παιδική χαρά, παίζοντας ανάμεσα σε pop, country & world music στοιχεία, με αποτέλεσμα να δημιουργεί εκπληκτικά υβριδικά μελωδικά κομμάτια.

Ο σταρ της ηλεκτρονικής μουσικής, Maxi Meraki, κάνει μία στάση στην Καβάλα την Τετάρτη 30 Ιουλίου λίγο πριν βρεθεί στην Ίμπιζα και αμέσως μετά την εμφάνισή του στο Λας Βέγκας. Ο Βέλγος καλλιτέχνης φέρνει φωτεινούς τόνους στις παραγωγές και τα σύνολά του και κάθε του εμφάνιση περιγράφεται ως ένα μοναδικό show γεμάτο από ψυχή, δημιουργικότητα και αγάπη. Ο Maxi έχει παίξει σε φεστιβάλ όπως το Tomorrowland, το Extrema Outdoor, το Voodoo Village και το Amsterdam Dance Event. Επιπλέον, ήταν headliner σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο, όπως το Μεξικό, ο Καναδάς, ο Λίβανος, η Αίγυπτος, η Ιταλία, η Γαλλία και η Εσθονία, ενώ πρόσφατα έκανε την πρώτη του περιοδεία στις ΗΠΑ. Μαζί του ο «δικός» μας, Jorgio Kioris, DJ, παραγωγός, CEO και μουσικός ιδρυτής του Bloque Festival. Με αμέτρητες κυκλοφορίες σε πολλές μεγάλες δισκογραφικές εταιρίες όπως οι Movement Recordings, Juicebox Music, Replug και Balkan Connection, βρίσκει πάντα χρόνο να μοιράζεται την αγάπη του για τη μουσική με εκρηκτικά μουσικά σετ.

Η Καβάλα και το Cosmopolis Festival υποδέχονται τον Αύγουστο μαζί με τους θρύλους της παγκόσμιας reggae σκηνής, τους GROUNDATION (Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2024). Η συμβίωση της roots reggae και της πειραματικής jazz ξετυλίγεται στην εντέλεια από δεξιοτέχνες μουσικούς και τραγουδιστές, οι οποίοι μας μεταφέρουν ανάμεσα σε συγκλονιστικές αναρριχήσεις και εκρήξεις, εκθαμβωτικά σόλο, dub ή jazz πτήσεις και εκπληκτικά οικεία περάσματα. Πάντα σε συνδυασμό με τη χαρακτηριστική φωνή και την ενέργεια του Harrison Stafford, του οποίου η μυστικιστική δύναμη γίνεται αισθητή από τις πρώτες κιόλας νότες!

Την Παρασκευή 2 Αυγούστου προσγειώνεται στην σκηνή του Cosmopolis Festival, o τρομπετίστας Siniša Stanković και η ορχήστρα του. Ο Siniša Stanković είναι νικητής της Χρυσής Τρομπέτας του φημισμένου Guča Trumpet festival, του ετήσιου φεστιβάλ βαλκανικών χάλκινων πνευστών που πραγματοποιείται τα τελευταία 30 χρόνια στην ομώνυμη πόλη Guča, στην περιοχή Dragačevo της δυτικής Σερβίας. Από το 1992 όταν και ίδρυσε την δική του ορχήστρα του, ξεκίνησε μία αυτόνομη μουσική διαδρομή με εμφανίσεις, παρουσίες και γλέντια σε όλη τη Σερβία και την Ευρώπη, ενώ εμφανίζεται σχεδόν ανελλιπώς στην Guča από όπου και ξεκίνησε τη φημισμένη καριέρα του.

Η συναυλία που κλείνει την αυλαία του φετινού COSMOWORLD είναι αυτή των Las Karamba, το Σάββατο 3 Αυγούστου. Οι Las Karamba δημιουργήθηκαν μέσα στους πολυσύχναστους δρόμους της Βαρκελώνης το 2018 και στόχος τους είναι να εκφράσουν την αφοσίωσή τους στη μουσική και να τονίσουν τον ρόλο της γυναίκας. Το πολυπολιτισμικό συγκρότημα αποτελείται από μέλη από τη Βενεζουέλα, την Κούβα, την Καταλονία, τη Γαλλία και την Αργεντινή. Επί σκηνής, το συγκρότημα παρουσιάζει ένα μοναδικό σόου, με χορευτικά τραγούδια, εντυπωσιακές ενορχηστρώσεις και απολαυστικές μελωδίες υπό την καθοδήγηση της frontwoman Ahyvin Bruno στόχος της οποία είναι να γοητεύσει το κοινό με την υπέροχη φωνή της και να το παρασύρει σε μια μουσική γιορτή.

Για περισσότερες πληροφορίες σxετικά με το φετινό line-up, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του φεστιβάλ εδώ.