Νέα Πέραμος Καβάλας: Νεαρό ζωνοδέλφινο εκθαλασσώθηκε ζωντανό στα ρηχά [βίντεο]

Εθελοντής καθοδήγησε το νεαρό δελφινάκι προς τα ανοιχτά-Ειδικοί παρακαλούν πολύ τον κόσμο να μην προσπαθεί να κυνηγήσει ή να πιάσει τα δελφίνια που βγαίνουν στα ρηχά

Ένα νεαρό ζωνοδέλφινο εκθαλασσώθηκε ζωντανό στα ρηχά της παραλίας της Νέας Περάμου Καβάλας και η κτηνίατρος του Δικτύου του ΑΡΙΩΝ, Σοφία Καριοφυλλίδου να ειδοποιεί αμέσως το Δίκτυο για να συντονιστεί και να προσφέρει επιτόπου τις πρώτες βοήθειες.

Εθελοντής καθοδήγησε με τις οδηγίες που δόθηκαν το νεαρό δελφινάκι προς τα ανοιχτά. Η πλευστότητά του ήταν καλή, ενώ οι εθελοντές παρακολούθησαν την εξέλιξη μήπως και επανέλθει στα αβαθή.

Το απόγευμα ενημερωθήκαμε από τη Δήμητρα Γκίνη πως το δελφίνι εμφανίστηκε σε γειτονική παραλία στη Νέα Πέραμο, στην παραλία Στάκη. Εκεί ξαναπήγε η κτηνίατρος του Δικτύου, αλλά και πάλι το δελφίνι είχε απομακρυνθεί από μόνο του, με τα μέλη του Δικτύου και τους εθελοντές να είναι σε επιφυλακή σε περίπτωση που ξαναεμφανιστεί το δελφίνι στην ευρύτερη περιοχή.

Οι εθελοντές παρακαλούν πολύ τον κόσμο να μην προσπαθεί να κυνηγήσει ή να πιάσει το δελφινάκι και να απομακρυνθεί απο κοντά του. Αντίθετα, να επικοινωνήσει με το πλησιέστερο Λιμεναρχείο και το Δίκτυο ΑΡΙΩΝ.

Δείτε το βίντεο