Ο Όμιλος Ποντίων Χορευτών Καβάλας στην 56η Διεθνή Γιορτή Πολιτισμού «Καραϊσκάκεια»

O Σύλλογος παρουσίασε σημαντικό μέρος των παραδοσιακών ποντιακών χορών συμμετέχοντας με χορευτικό τμήμα του αποτελούμενο από 20 χορευτές

Ο Όμιλος Ποντίων Χορευτών Καβάλας συμμετείχε στις 29 Ιουνίου 2024 στην 56η Διεθνή Γιορτή Πολιτισμού «Καραϊσκάκεια» που συνδιοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και τον Δήμο Καρδίτσας.

Στο πλαίσιο των δρώμενων που έλαβαν χώρα στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, ο Σύλλογος παρουσίασε σημαντικό μέρος των παραδοσιακών ποντιακών χορών συμμετέχοντας με χορευτικό τμήμα του αποτελούμενο από 20 χορευτές και με τη μουσική συνοδεία του Αδάμ Αποστολίδη στη λύρα και στο τραγούδι, του Χρήστου Καστανίδη στο αγγείο και του Νίκου Ουζούνη στο νταούλι.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη θερμή υποδοχή που δεχθήκαμε και τα εξαιρετικά σχόλια που λάβαμε για την παρουσίασή μας. Ευχαριστούμε την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας για την πρόσκληση και τη μέριμνα της διαμονής και συμμετοχής μας στο φεστιβάλ. Ευχαριστούμε θερμά την χοροδιδάσκαλο, Ελένη Αλεξανδρίδου, για την επιμέλεια της εμφάνισης μας, τους χορευτές μας για την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους. Ευχαριστούμε τον οδηγό του ΚΤΕΛ Καβάλας, Μιχάλη Σταύρου, ο οποίος μας μετέφερε με ασφάλεια και καλή διάθεση», αναφέρει ο Σύλλογος στο μήνυμά του.