ΝΟΘΑ Καβάλας: 3η θέση στην 1η Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κατηγοριών

Ο όμιλος της Καβάλας εκπροσωπήθηκε με 25 αθλητές και αθλήτριες και κατάκτησε συνολικά 68 μετάλλια – Εξαιρετική παρουσία και από τους masters στο Πανευρωπαϊκό του Βελιγραδίου

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 30/6 στην Αλεξανδρούπολη η 1η Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κατηγοριών. Ο ΝΟΘΑ Καβάλας συμμετείχε σ’ αυτούς τους αγώνες με 10 αθλητές και 15 αθλήτριες και κατάφερε να καταλάβει την 3η θέση στη γενική βαθμολογία με συνολικό απολογισμό μεταλλίων 34 χρυσά, 24 αργυρά και 10 χάλκινα.

Για ακόμη μια φορά επιβεβαιώθηκε η πρωταγωνιστική θέση του ΝΟΘΑΚ στην περιφέρεια και η συστηματική εργασία η οποία γίνεται από τους προπονητές Νίκο Γκέκα, Θέμη Νέζα και Ισιγόνη Βαλσαμίδου.

Πολλά ατομικά ρεκόρ, προκρίσεις και χαμόγελα ο γενικότερος απολογισμός. Κούραση και προβληματισμός για κάποιους άλλους, όλα όμως δείχνουν πως η ομάδα θα είναι πανέτοιμη την κατάλληλη στιγμή για να διεκδικήσει πολλές διακρίσεις στις τελικές φάσεις τους πανελλήνιου πρωταθλήματος που θα διεξαχθούν στα Ιωάννινα και στην Αθήνα 11-14/7 και 19-22/7 αντίστοιχα.

7οι στην Ευρώπη οι Masters του ΝΟΘΑΚ

Εν μεταξύ, αναφορικά με την ομάδα masters του συλλόγου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Βελιγράδι, ημέρα σκυταλοδρομιών ήταν η χθεσινή με μοναδική ελληνική συμμετοχή από την ομάδα του ΝΟΘΑΚ στη σκυταλοδρομία 4 x 50 Ελεύθερο Mixed. Η ομάδας αποτελούμενη από τους Ανδρόνικο Κωνσταντίνο, Χαϊνά Πέτρο, Μανιφρέντι Κατερίνα & Αρσένη Κική κατετάγη 7η με χρόνο 2:34.67 στην Ηλικιακή Κατηγορία 240-279.

Ο ΝΟΘΑΚ διατηρεί το Πανελλήνιο Ρεκόρ Masters στο συγκεκριμένο ηλικιακό γκρουπ,  με επίδοση 2:25.76 που σημείωσε στο πρόσφατο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Masters. Ιστορικά η ομάδα του ΝΟΘΑΚ είναι το μοναδικό σωματείο που έχει συμμετάσχει σε ομαδικό αγώνισμα σε δύο διαδοχικά Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Masters (Ρώμη 2022 & Βελιγράδι 2024). Χρονολογικά η πρώτη ελληνική σύνθεση σκυταλοδρομίας εμφανίστηκε δις από τον ΑΟ Ωκεανό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Masters της Βουδαπέστης (2017). Ο ΝΟΘΑΚ βρίσκεται παντού τιμώντας τα ελληνικά χρώματα για άλλη μια φορά! Και στην κατηγορία των Masters τα καλύτερα έρχονται!