Egnatia Aviation: Το κέντρο της γενικής αεροπορίας στην Ελλάδα σε ευρωπαικό και σε παγκόσμιο επίπεδο βρίσκεται στην Καβάλα

"The Lydia Project": Ο Δημήτρης Λυμπεράκης μίλησε για την επένδυση, για τις εργασίας που θα γίνουν, για το χρονοδιάγραμμά τους και για την ανανέωση και επέκταση του στόλου των αεροσκαφών

Μια τεράστια επένδυση έχει μπει μπροστά στο ιδιωτικό αεροδρόμιο στον Αμυγδαλεώνα το οποίο «τρέχει» η Egnatia Aviation με διακριτικό τίτλο “The Lydia Project“. Έτσι, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Egnatia Aviation, Δημήτρη Λυμπεράκη ο οποίος μίλησε στον ALPHA Radio 88,6 εκεί θα κατασκευαστούν κτίρια διοίκησης, τερματικοί σταθμοί, πύργος ελέγχου αλλά και άλλα κτίρια όπως χώρος διαμονής και εστιατόριο.

«Χθες ήταν η τελετή θεμέλιου λίθου των έργων, της νέας φάσης της κατασκευής. Θεμελιώσαμε το “The Lydia Project”, είναι όλες οι κατασκευές που θα γίνουν εκτός αεροδρομίου, το κτίριο διοίκησης, το κτίριο της σχολής, το terminal, ο πύργος η διαμονή και όλα αυτά. Χθες έγινε μια τελετή για την έναρξη του χτισίματος όλων αυτών των κτιρίων. Τελείωσαν οι εργασίες υποδομής, τελείωσε ένα σημαντικό κομμάτι του οδικού δικτύου, τελείωσε η πύλη, και ξεκινάμε κτίριο κτίριο για να ολοκληρωθεί όλο το πρότζεκτ», ανέφερε ο κ. Λυμπεράκης.

Οι επενδύσεις και το χρονοδιάγραμμα
«Θέλω να πιστεύω ότι μέσα σε 1-1,5 χρόνο θα έχουν τελειώσει τα κύρια κτίρια για την εύρυθμη λειτουργία του αεροδρομίου. Δηλαδή θα έχει τελειώσει η σχολή σίγουρα, μπορεί πιθανόν και αρχές του 2025, Ιανουάριο-Φεβρουάριο. Τον επόμενο μήνα ξεκινάει το χτίσιμο του terminal και του πύργου και κάπου μέσα στο χρόνο θα ξεκινήσουνε και τα υπόλοιπα. Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του 2025 θα έχουν τελειώσει όλα. Στην πορεία έχουν προστεθεί πράγματα γιατί οι ανάγκες που προκύπτουν στο μεταξύ είναι πάρα πολλές, ενδεχομένως να υπάρχουν περισσότερα δωμάτια διαμονής μαθητών, έχει αλλάξει λίγο το κτίριο της εστίασης, θα είναι μεγαλύτερο με περισσότερες υπηρεσίες και θα γίνουν ένα δύο κτιρια ακόμα τα οποία καλύπτουν ανάγκες κυρίως συντήρησης και γραφείων», πρόσθεσε.

Η ανανέωση και επέκταση του στόλου των αεροσκαφών
«Ήδη είναι πολλοί περισσότεροι οι μαθητές μας και καθημερινά λαμβάνουμε σημαντικά e-mails από μεγάλες αεροπορικές εταιρείες από όλο τον κόσμο. H λειτουργία και μόνο του αεροδρομίου, πόσο μάλλον του campus αργότερα, έχει προσελκύσει έναn πολύ μεγάλο αριθμό γιατί είναι μεγάλο πρόβλημα σε όλο τον κόσμο η έλλειψη πιλότων και δεν υπάρχουν πάρα πολλές σχολές οι οποίες μπορούν να το καλύψουν αυτό τον όγκο. Είμαστε μία από αυτές, τα νούμερα είναι τεράστια πλέον και αρχίζουν και ξεφεύγουν. Εγώ ήμουν πριν λίγες εβδομάδες στη Γερμανία σε μiα έκθεση προκειμένου να δω καλύτερα την αγορά νέων αεροσκαφών. Mέσα στον χρόνο θα γίνει και ανανέωση του στόλου των αεροσκαφών σίγουρα και θα μεγαλώσει ως στόλος. Λέμε μέσα στο έτος, γιατί τα αεροσκάφη θέλουν χρόνο για να παραδοθούν, κάποια μπορούν να παραδοθούν το 2026-27, αλλά φέτος είναι μια χρονιά που θα πρέπει να γίνει και ανανέωση του στόλου, να φύγουν δηλαδή τα παλιά και να έρθουν καινούργια, αλλά να γίνει και επέκταση του στόλου. Τα επόμενα δύο με τρία χρόνια ο στόλος θα είναι 24 με 25, ίσως και 30 αεροπλάνα», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Egnatia Aviation.

Το μοναδικό αεροδρόμιο που μπορείς να πετάξεις νύχτα σε συνθήκες διοράσεως
«Το αεροδρόμιό μας είναι το μοναδικό αεροδρόμιο στην Ελλάδα που μπορείς να πετάξεις νύχτα σε συνθήκες διοράσεως. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το αεροδρόμιο είναι μέρος της εκπαίδευσης τού κάθε υποψηφίου, τα αεροδρόμιά μας δεν είναι φιλικά στην Ελλάδα, έχουν απεριόριστους περιορισμούς! Δεν είναι καλές οι συνθήκες στα περισσότερα και τα ωράρια είναι εξαιρετικά περιορισμένα και οι υπηρεσίες που προσφέρουν είναι εξαιρετικά δυσλειτουργικές και λαμβάνεις μια συμπεριφορά που δεν είναι η πρέπουσα. Όταν έρχεται ο κόσμος σε εμάς του λέμε “καλώς ήρθες”, ακούγεται αστείο, αλλά το λέμε», δήλωσε ο κ. Λυμπεράκης.

Το κέντρο της γενικής αεροπορίας στην Ελλάδα σε ευρωπαικό και σε παγκόσμιο επίπεδο
«Η Egnatia Aviation δεν είναι μια σχολή πια, είναι το κέντρο της γενικής αεροπορίας στην Ελλάδα σε ευρωπαικό και σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν είναι απλά μια σχολή πιλότων, είναι πλέον μια επιχείρηση της γενικής αεροπορίας που κάποιος μπορεί να απευθυνθεί και να βγάλει από ένα ερασιτεχνικό πτυχίο χειριστού αεροσκαφών μέχρι να ζητήσει να του σχεδιάσουμε, να του οργανώσουμε, να του κατασκευάσουμε, να του λειτουργήσουμε το αεροδρόμιό του! Οι 213 προσεγγίσεις σε μια μέρα δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο, αν το πολλαπλασιάσουμε ξεπερνάμε σε νούμερα ή προσεγγίζουμε τουλάχιστον σε νούμερα του “Ελευθέριος Βενιζέλος”», ανέφερε εν κατακλείδι.