Η διοίκηση της ΕΛΜΕ Καβάλας, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Καβάλας, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», το Βιβλιοπωλείο «Μερτζιανίδη» και ο εκδοτικός Οίκος «Περισπωμένη» προσκαλούν τους φίλους του βιβλίου στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Έφης Ζάννη «Ο Μύθος σώζει τη ζωή», που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2024 και ώρα 8 μ.μ. στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας.
Στην Καλλιτεχνική Παρουσίαση συμμετέχουν:
Υπόμνηση Μύθων
1.ΠΟΥΡΣΑΛΙΔΗΣ ΜΑΚΗΣ
2.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ
Ενσάρκωση Ποιημάτων
- ΚΥΡΚΙΖΙΩΤΟΥ ΑΝΝΑ (ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ)
- ΧΑΤΖΗΝΑΚΟΥ ΕΥΡYΔΙΚΗ (ΚΟΡΩΝΙΔΑ)
- ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ (ΑΤΑΛΑΝΤΗ)
- ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ (ΔΙΟΤΙΜΑ)
ΜΟΥΣΙΚΟΙ
ΕΦΗ ΖΑΝΝΗ ΠΙΑΝΟ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΚΥΡΚΟΥ ΒΙΟΛΙ
ΑΝΙΤΑ ΓΚΟΡΜΑΝ ΣΟΠΡΑΝΟ
ΜΑΡΙΑ ΚΙΟΡΟΓΛΟΥ ΣΟΠΡΑΝΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΕΙΑΣ
- ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ
Mozart – Cavatina L’ho perduta
(πρώτη άρια της 4ης πράξης από την οπερα «Οι γάμοι του Φίγκαρο)
- ΚΟΡΩΝΙΔΑ
Les Moulins de mon coeur – Michel Legrand
- ΑΤΑΛΑΝΤΗ
Ludovico Einaudi – Run
4.ΔΙΟΤΙΜΑ
Ludovico Einaudi- Burning
Το ποιητικό βιβλίο της ΕΦΗΣ ΖΑΝΝΗ ”Ο ΜΥΘΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ” διασώζει, φυλαγμένο από την φθορά ό,τι δεν βλέπουμε, κάθε τι που έχει φυσική μορφή και μας μιλάει ψιθυριστά. Μας ρωτάει με έρωτα: ποιος είναι ο σκλάβος και ποιος ο αφέντης, ποιος ο φίλος, ποιος ο εχθρός, ποιο το ζωντανό και ποιο το νεκρό;;;; Εμείς οφείλουμε να δώσουμε μια απάντηση. Μια απάντηση δική μας, σαν ηρωικοί μυθολογικοί χαρακτήρες, σαν ήρωες, σαν θεϊκοί.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΦΗΣ ΖΑΝΝΗ
Η Ευφημία Ζάννη γεννήθηκε στην Ξάνθη το έτος 1962(16-1-1962).
Σπούδασε νομική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Ήταν μέλος του Συνεδρίου Ανθρωπίνων δικαιωμάτων “Institut International des Droits de l’Homme–René Cassin” στο Στρασβούργο, το έτος 1983, ως υπότροφος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Από το έτος 1987 ασκούσε το επάγγελμα της Δικηγόρου στη Δράμα(ΑΜΔΣΔ 069),ως δικηγόρος της ΔΕΗ Α.Ε και μετεπειτα της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε και της ασφαλιστικής εταιρείας Interamerican. Ήταν εισηγήτρια σε θέματα περιβαλλοντικού δικαίου σε συνεργασία με τον Γ.Παπαδημητρίου, καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σήμερα είναι συνταξιούχος Δικηγόρος.
Σπούδασε πιάνο στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών(Παράρτημα Ξάνθης) με καθηγήτριες τις κυρίες Ουρανία Μανασή, Σούλα Τζιγκουνάκη και καθηγήτρια Αθηνών την κ. Καίτη Τρούλη. Πήρε πτυχίο πιάνου από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών με «άριστα παμψηφεί με διάκριση» το έτος 1983. Δίδαξε στο «Θρακικό Πνευματικό Κέντρο-Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής» ως καθηγήτρια πιάνου τα έτη 1984-1987.
Παράλληλα ασκεί καλλιτεχνική δραστηριότητα και συμμετέχει σε ρεσιτάλ solo και piano-duo ως σολίστ πιάνου καθώς και σε ποιητικές-λογοτεχνικές εκδηλώσεις και σε θεατρικά σχήματα.
Ήταν μέλος στο 1ο και 2ο Διεθνές φεστιβάλ ποίησης στο Παρίσι(1eme και 2 εμε Festival International de la Poesie a Paris et congres des poetes du monde).
Διετέλεσε συντονίστρια της Λέσχης ανάγνωσης ποίησης στη Δράμα από το έτος 2006 μέχρι τον Σεπτέμβριο του έτους 2012 και συνεχίζει ως συντονίστρια την Λέσχη Ανάγνωσης ποίησης από το έτος 2019 μέχρι σήμερα.
Διετέλεσε αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και τεχνών στη Δράμα κατά τα έτη 2010-2011.
Παντρεύτηκε τον κύριο Αναστάσιο Αναστασιάδη και έχει έναν γιο τον Ιωάννη Αναστασίαδη. Ζει στη Δράμα.