1ο ΓΕΛ Ελευθερούπολης: Ταξίδι για… Job Shadowing στην Ισπανία [φωτογραφίες]

Δύο καθηγήτριες του σχολείου βρέθηκαν στο Carlet της Βαλένθια προκειμένου να παρακολουθήσουν μαθήματα σε πραγματικές τάξεις και να αποκτήσουν μια καλή εικόνα για το Ισπανικό εκπαιδευτικό σύστημα

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA 122 με γενικό τίτλο: «Νέες Μεθοδολογίες στη Διδασκαλία», δυο καθηγήτριες του 1ου ΓΕΛ Ελευθερούπολης την εβδομάδα από 10.03 ως 14.03.2025 ταξίδεψαν στο Carlet (Valencia) της Ισπανίας προκειμένου να κάνουν Σκίαση Εργασίας (Job Shadowing) στο Σχολείο IES Eduardo Primo Marqués. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυτής οι καθηγήτριες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα σε πραγματικές τάξεις (Ιστορία, Γλωσσική Διδασκαλία, Ξένες Γλώσσες, Φυσικές Επιστήμες, Ιστορία Τέχνης, Καλλιτεχνικά και Μουσική), να περιηγηθούν στις εγκαταστάσεις του σχολικού συγκροτήματος, να συζητήσουν με καθηγητές και καθηγήτριες του ισπανικού σχολείου και γενικά να σχηματίσουν μια καλή εικόνα για το ισπανικό εκπαιδευτικό σύστημα που χαρακτηρίζεται από αυτενέργεια, ευελιξία, συμπερίληψη. Οι καθηγήτριές εξοικειωμένες πλέον με νέες μεθόδους, θα προσπαθήσουν να τις εντάξουν -στο μέτρο του εφικτού- στη διδασκαλία τους και θα λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά για τους συναδέλφους.

Παράλληλα οι εκπαιδευτικοί ήρθαν σε επαφή με συναδέλφους καθηγητές από τη Δανία, συνεργάστηκαν μαζί τους, απέκτησαν γνώση για το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας τους, μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους και αντάλλαξαν απόψεις για την εκπαιδευτική διαδικασία. Στόχος είναι να ενσωματώσουν καινοτόμα στοιχεία από άλλα  εκπαιδευτικά συστήματα της Ευρώπης στη δική τους διδακτική πρακτική.

Επιπλέον ενίσχυσαν την εξωστρέφεια του ΓΕΛ Ελευθερούπολης θέτοντας βάσεις για περαιτέρω συνεργασία ανάμεσα στο σχολείο και σε σχολεία από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.