Αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη το Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδιά». Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Το φετινό Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με μια μεγάλη συναυλία με έργα του μεγάλου συνθέτη στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδιά» για το 2025, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 5-11 Μαΐου 2025 με τη συμμετοχή μουσικών σχολείων και μουσικών συνόλων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το φετινό θέμα του Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη γέννηση του οικουμενικού Έλληνα συνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη και είναι ενταγμένο στις εκδηλώσεις τιμής της μνήμης του Πολιούχου της Καβάλας, Αποστόλου Παύλου.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα παρουσιαστεί σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 28 Απριλίου 2025 από την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Δευτέρα 05.05.2025

20.00 – Συναυλία «Δώρο στη Μάνα»

Μουσικό Σχολείο Καβάλας

Μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στην μητέρα, την πηγή αγάπης και έμπνευσης στη ζωή μας. Μαθητές και μαθήτριες παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα γεμάτο συναισθήματα, τραγούδια και ορχηστρικά κομμάτια, διανθισμένο και πλαισιωμένο με κείμενα Ευρωπαίων λογοτεχνών που έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους στην ψυχή μας, αφιερώνοντας την πνευματική τους παραγωγή στο πλάσμα που γίνεται συνοδοιπόρος στη ζωή του παιδιού, υποστηρικτής στον αγώνα του, παρηγορητής στον πόνο του.

Παρουσίαση: Μαρία Μακέδου

Συμμετέχουν: Σύνολο Κιθάρας Μουσικού Σχολείου Καβάλας, 5ο Γενικό Λύκειο Καβάλας, 4ο, 7ο, 16ο, 18ο, 19ο και 21ο, Δ.Σ Καβάλας, 1ο Δ.Σ Κρηνίδων.

Η συναυλία θα μεταδοθεί ζωντανά από εδώ.

Τρίτη 06.05.2025

19.00 – Παρουσίαση βιβλίου του Γιώργου Β. Μονεμβασίτη «Μίκης Θεοδωράκης. Χρονολόγιο»

Μεγάλη Λέσχη

Ο συγγραφέας Γιώργος Β. Μονεμβασίτης υφαίνει, εν είδει πρωτότυπου χρονικού, το πλέγμα της ζωής και του έργου του μεγάλου αυτού ιεράρχη του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού. Ο καταιγισμός πληροφοριών εμπλουτίζεται με κάποιες ανέκδοτες φωτογραφίες στις οποίες ο συγγραφέας αποτύπωσε στιγμές της ζωής του Μίκη Θεοδωράκη. Εκδόθηκε στο κατώφλι της χρονιάς, στην οποία γιορτάζεται πανδήμως η συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις IANOS.

Ομιλητές:

  • Δημήτρης Καρβούνης, Διευθυντής Χορωδίας, συνεργάτης Μίκη Θεοδωράκη
  • Γιώργιος Β. Μονεμβασίτης, Συγγραφέας

Συμμετέχουν:

Χορωδία Μουσικού Σχολείου Καβάλας – Διδασκαλία/Διεύθυνση Κωνσταντία Κύπρου

Πιάνο – Σοφία Παλαιολόγου

Συνδιοργάνωση:

  • Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός»
  • Βιβλιοπωλείο «Εκλογή»

20.00 – Παρουσίαση του νέου CD «Μίκης Θεοδωράκης – Έρως και Θάνατος»

Μεγάλη Λέσχη

Το CD Έρως και Θάνατος προσκαλεί τον ακροατή σε ένα ταξίδι στον κόσμο της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη, με επίκεντρο έναν από τους πιο σημαντικούς και συγκινητικούς κύκλους τραγουδιών του συνθέτη, ο οποίος δάνεισε το όνομά του στη δισκογραφική έκδοση. Τα τέσσερα τραγούδια του κύκλου μαζί με τα άλλα 11, που δομούν το πρόγραμμα ακρόασης του ηχογραφήματος, ορίζουν 45 χρόνια μουσικής δημιουργίας (1942-1987) του Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και την ικανότητά του να υπηρετεί με την ίδια αξιοσύνη τόσο το λόγιο όσο και το λαϊκό τραγούδι. Επεξεργαζόμενος τον λόγο των ποιητών  ο Θεοδωράκης σμίγει τη λυρική και τη δραματική έκφραση, εξερευνώντας τη σύνθετη σχέση του ανθρώπου με την αγάπη, την απώλεια, τον θάνατο.

Αυτό το ηχογράφημα, που πλάστηκε με αγάπη προς το μουσικό του έργο, δεν αποτελεί  μια απλή σειρά τραγουδιών, αλλά μια εξαιρετική πολιτιστική ανασκόπηση, που αποκαλύπτει τις διαφορές και τις κοινές συνισταμένες του λόγιου και του λαϊκού μουσικού κόσμου του Μίκη Θεοδωράκη. Στη δημιουργία του συνδέονται τα νεανικά τραγούδια του με τη βαθιά ανθρωπιά και τη φιλοσοφική αναζήτηση του για τη ζωή και τον θάνατο, δημιουργώντας μια μαγευτική συνύπαρξη ήχων και συναισθημάτων.

Η δεδομένη καρποφόρα συνεργασία της Αλεξάνδρας Γκράβας, του Δημήτρη Καρβούνη και του Μουσικού Σχολείου Καβάλας με τον Μίκη Θεοδωράκη, αποτελούν εγγύηση σεβασμού και αυθεντικότητας.

Ομιλητές:

  • Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος
  • Γιώργος Β. Μονεμβασίτης, Κριτικός και Ιστορικός Μουσικής
  • Δημήτρης Καρβούνης, Διευθυντής Χορωδίας, συνεργάτης Μίκη Θεοδωράκη
  • Αλεξάνδρα Γκράβας, Ερμηνεύτρια των τραγουδιών

Συμμετέχουν:

Χορωδία Μουσικού Σχολείου Καβάλας – Διδασκαλία/Διεύθυνση Κωνσταντία Κύπρου

Πιάνο – Σοφία Παλαιολόγου

Η έκδοση του CD πραγματοποιείται με την αρωγή:

  • της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου
  • του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Τετάρτη 07.05.2025

19.00 – Διάλεξη με μουσικά δείγματα «Μάνος Χατζιδάκις: Οι μουσουργοί που αγάπησε…»

Μεγάλη Λέσχη

Ο Μάνος Χατζιδάκις, με την απέραντη μουσική του παιδεία και την εκλεπτυσμένη αισθητική του, θαύμαζε και αγαπούσε βαθιά τους μεγάλους μουσουργούς του παρελθόντος, καθώς και εκείνους που ζούσαν και δημιουργούσαν στην εποχή του. Οι συνθέτες αυτοί αποτελούσαν για εκείνον πηγή έμπνευσης και σεβασμού, και τους τιμούσε με διάφορους τρόπους, από τις επιλογές του στο ρεπερτόριο μέχρι τις δημόσιες αναφορές του. Χωρίς αμφιβολία, ο Μάνος Χατζιδάκις είχε ιδιαίτερη αδυναμία σε μεγάλες προσωπικότητες της κλασικής μουσικής, όπως ο Wolfgang Amadeus Mozart, ο Franz Schubert, ο Sergei Prokofiev, ο Erik Satie, ο Gabriel Fauré και  ο Francis Poulenc. Επίσης, έδειχνε ιδιαίτερο θαυμασμό για τους σύγχρονούς του, όπως, ο Astor Piazzolla, ο Nino Rota και ο Nicola Piovani, ενώ ήταν δεδομένη η εκτίμησή του προς τον Νίκο Σκαλκώτα, τον Νότη Μαυρουδή, αλλά και τον Μίκη Θεοδωράκη

Ομιλήτρια: Ντιάνα Βρανούση, Σολίστ πιάνου, Καθηγήτρια πιάνου

Συμμετέχουν:

  • Ευρωπαϊκή Ορχήστρα Μουσικού Σχολείου Καβάλας – Διδασκαλία/Διεύθυνση Χρυσούλα Μίσχου
  • Χορωδία Μουσικού Σχολείου Καβάλας – Διδασκαλία/Διεύθυνση Κωνσταντία Κύπρου
  • Μουσικό Σύνολο Musikschule Nuernberg – Διδασκαλία/Διεύθυνση: Irina Roosz

21.00 – Μουσικοχορευτική παράσταση «Στης Μάνας την ποδιά»

Πλατεία Ελευθερίας

Πολιτιστικοί σύλλογοι ενώνουν τα βήματα και τις καρδιές για να τιμήσουν τη Μάνα μέσα από παραδοσιακούς χορούς, μουσικές και τραγούδια που υμνούν την αξία της στη ζωή μας και την κεντρική της θέση στην πολιτιστική μας κληρονομιά.

Συμμετέχουν με σειρά εμφάνισης:

Λέσχη Ποντίων Ν. Καβάλας, Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κηπούπολης Καλαμίτσας «Η Αγία Ειρήνη», Πολιτιστικός Σύλλογος Ποταμουδίων Καβάλας, Πανηπειρωτική Ένωση Νομού Καβάλας, Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας, Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας & Πεντακοσίων Καβάλας, Ιχνηλάτες Καβάλας, Θασιακή Ένωση Καβάλας, Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Λουκά Καβάλας, Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλίππων Καβάλας, Σύλλογος Μικρασιατών Καβάλας «Μνήμη Μικράς Ασίας».

Παρουσίαση: Μιχάλης Μερκουρόπουλος

Πέμπτη 08.05.2025

16.00 – Εργαστήρια Ελληνικής Παραδοσιακής και Ευρωπαϊκής Μουσικής

  • Ευρωπαϊκό Ορχηστρικό Σύνολο – Δημήτρης Καρβούνης

Μουσικό Σχολείο Καβάλας

  • Ευρωπαϊκό Χορωδιακό Σύνολο – Έμη Τσιούρα-Δημοπούλου

Μουσικό Σχολείο Καβάλας

  • Παραδοσιακό Ορχηστρικό Σύνολο – Χρήστος Τσιαμούλης

Πυλωτή Π.Ε Καβάλας

  • Παραδοσιακό Χορωδιακό Σύνολο – Σοφία Νεοχωρίτου

Δημοτικός Κήπος

  • Βυζαντινός Χορός – Χρυσοβαλάντης Ιωαννίδης

Αίθουσα Εκδηλώσεων Ι.Μ.Φ.Ν.Θ

19.00 – Διάλεξη «Άξιον Εστί – Ισορροπώντας ανάμεσα στο λαϊκό και το λόγιο»

Μεγάλη Λέσχη

Το Άξιον Εστί του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη αποτελεί  ένα εμβληματικό για την νεοελληνική μουσική έργο. Συνδυάζει με τρόπο ανεπανάληπτο την ποιότητα με την εμπορικότητα. Η αντοχή του στο χρόνο αποτελεί αδιαμφισβήτητο αποδεικτικό της αξίας του. Η σύμμεικτη, πρωτότυπη αισθητική του του δίνει το δικαίωμα να διεκδικεί με ίδιες αξιώσεις θέση τόσο στη λόγια μουσική έκφραση, όσο και στη λαϊκή. Που ανήκει τελικά; Αυτό προσπαθεί να ανιχνεύσει τούτη η ομιλία εξετάζοντας ξεχωριστά, αλλά και μαζί, την ιδιαίτερη πολυπρισματική μουσική γραφή του.

Ομιλητής: Γιώργος Β. Μονεμβασίτης,  Κριτικός και Ιστορικός Μουσικής

20.00 – Συναυλία με έργα μουσικής δωματίου του Μίκη Θεοδωράκη

Μεγάλη Λέσχη

«Μακρινοί απόηχοι από τα αριστουργήματα των μεγάλων συνθετών». Έτσι χαρακτηρίζει ο Μίκης Θεοδωράκης τα πρώτα αμιγώς πιανιστικά του έργα της συνθετικής περιόδου 1937-1943. Βαλς, φαντασίες, μενουέτα και σονατίνες γράφονται στην Τρίπολη κατά την διάρκεια του πολέμου, αποτέλεσμα της πνευματικής του αναζήτησης και της ανάγκης του για προσωπική έκφραση.  Το ύφος και η φόρμα μαρτυρούν τη βαθιά εντύπωση που του προξένησε η δυτική λόγια μουσική ενώ το πρωτότυπο υλικό των έργων του και η επεξεργασία τους δείχνουν την επίδραση του δραματικού ρομαντισμού. Το 1958 συνθέτει την Σονατίνα για βιολί και πιάνο αρ.2, τριμερές έργο με εμφανή χορευτική διάθεση και ιδιαίτερα απαιτητικό τεχνικά. Ανάμεσα στο πλήθος των έργων για Ορχήστρα και αυτών της Μουσικής Δωματίου, τα Πρελούδια και η Σονατίνα κατέχουν πλέον σημαντική θέση στο σύγχρονο Ελληνικό ρεπερτόριο.

Πρελούντια για πιάνο

Δημήτρης Δημόπουλος – Πιάνο

Σονατίνα αρ.2 για βιολί & πιάνο

Γιώτα Ξεναρίου – Βιολί

Δημήτρης Δημόπουλος – Πιάνο

Πρόλογος/σχόλια: Γιώργος Β. Μονεμβασίτης,  Κριτικός και Ιστορικός Μουσικής

21.00 – Μουσικοχορευτική εκδήλωση «Καλωσόρισμα των συμμετεχόντων»

Πλατεία Ελευθερίας

Συνάντηση όλων των συμμετεχόντων μαθητών και μαθητριών σε μια γιορτή γνωριμίας. Κυκλικοί χοροί και τραγούδια μας οδηγούν να γίνουμε όλοι μία κοινότητα.

Συμμετέχει το μουσικό σύνολο «Εμπειροτέχνες»

Διοργάνωση: Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Καβάλας

Παρασκευή 09.05.2025

10.00 – Εργαστήρια Ελληνικής Παραδοσιακής και Ευρωπαϊκής Μουσικής

  • Ευρωπαϊκό Ορχηστρικό Σύνολο – Δημήτρης Καρβούνης

Μουσικό Σχολείο Καβάλας

  • Ευρωπαϊκό Χορωδιακό Σύνολο – Έμη Τσιούρα-Δημοπούλου

Μουσικό Σχολείο Καβάλας

  • Παραδοσιακό Ορχηστρικό Σύνολο – Χρήστος Τσιαμούλης

Πυλωτή Π.Ε Καβάλας

  • Παραδοσιακό Χορωδιακό Σύνολο – Σοφία Νεοχωρίτου

Δημοτικός Κήπος

  • Βυζαντινός Χορός – Χρυσοβαλάντης Ιωαννίδης

Αίθουσα Εκδηλώσεων Ι.Μ.Φ.Ν.Θ

16.00 – Εργαστήρια Ελληνικής Παραδοσιακής και Ευρωπαϊκής Μουσικής

  • Ευρωπαϊκό Ορχηστρικό Σύνολο – Δημήτρης Καρβούνης

Μουσικό Σχολείο Καβάλας

  • Ευρωπαϊκό Χορωδιακό Σύνολο – Έμη Τσιούρα-Δημοπούλου

Μουσικό Σχολείο Καβάλας

  • Παραδοσιακό Ορχηστρικό Σύνολο – Χρήστος Τσιαμούλης

Πυλωτή Π.Ε Καβάλας

  • Παραδοσιακό Χορωδιακό Σύνολο – Σοφία Νεοχωρίτου

Δημοτικός Κήπος

  • Βυζαντινός Χορός – Χρυσοβαλάντης Ιωαννίδης

Αίθουσα Εκδηλώσεων Ι.Μ.Φ.Ν.Θ

19.00 – Παρουσιάσεις Μουσικών Σχολείων – εκπαιδευτικών ιδρυμάτων

Πλατεία Ελευθερίας

  • Μουσικό Σχολείο Λάρισας
  • Μουσικό Σχολείο Χαλκίδας – Σύνολο Ελεύθερης Έκφρασης
  • Μουσικό Σχολείο Βόλου
  • Μουσικό Σχολείο Καβάλας – Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής

Πλατεία Κονσουλίδη

  • 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο Αθηνών
  • Μουσικό Σχολείο Καβάλας – Σύνολο Τζαζ
  • Μουσικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης – Σύνολο Rock

Πλατεία Κανάρη

  • Μουσικό Σχολείο Καβάλας – Σύνολο Λαϊκής Μουσικής
  • Μουσικό Σχολείο Χαλκίδας – Σύνολο Έντεχνο
  • Μουσικό Σχολείο Άρτας – Σύνολο Έντεχνο
  • Μουσικό Σχολείο Τρικάλων

Μεγάλη Λέσχη

  • Musikschule Nuernberg – Germany
  • Μουσικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης – Σύνολο Κιθάρας
  • Μουσικό Σχολείο Βέροιας
  • Μουσικό Σχολείο Άρτας – Σύνολο Κιθάρας

Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας

  • Βυζαντινή Χορωδία Ιεράς Μητροπόλεως Κατάγκας (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας) – Κονγκό
  • Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σαμοθράκης «Αρμονίας Γένεσις»
  • Βυζαντινός Χορός Νομού Καβάλας
  • Μουσικό Σχολείο Καβάλας – Βυζαντινή Χορωδία

Τζαμί Χαλίλ Μπέη (Παλιά Μουσική)

  • Μουσικό Σχολείο Καβάλας – Σύνολο Παραδοσιακών Κρουστών
  • Μουσικό Σχολείο Καβάλας – Σύνολο Ευρωπαϊκών Κρουστών

Σάββατο 10.05.2025

11.00 – Εργαστήρια Ελληνικής Παραδοσιακής και Ευρωπαϊκής Μουσικής

  • Ευρωπαϊκό Ορχηστρικό Σύνολο – Δημήτρης Καρβούνης

Μουσικό Σχολείο Καβάλας

  • Ευρωπαϊκό Χορωδιακό Σύνολο – Έμη Τσιούρα-Δημοπούλου

Μουσικό Σχολείο Καβάλας

  • Παραδοσιακό Ορχηστρικό Σύνολο – Χρήστος Τσιαμούλης

Πυλωτή Π.Ε Καβάλας

  • Παραδοσιακό Χορωδιακό Σύνολο – Σοφία Νεοχωρίτου

Δημοτικός Κήπος

  • Βυζαντινός Χορός – Χρυσοβαλάντης Ιωαννίδης

Αίθουσα Εκδηλώσεων Ι.Μ.Φ.Ν.Θ

20.30 – Συναυλία «Μάνα, αέναη αγάπη»

Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

Ύμνοι της ορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης, μελωδίες της δημώδους Ελληνικής μουσικής αφιερωμένες στην Μάνα και την Παναγιά με την σύμπραξη των συμμετεχόντων Μουσικών Σχολείων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ύμνους της ορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης καθώς και μελωδίες της δημώδους ελληνικής μουσικής, που αναδεικνύουν την αστείρευτη δύναμη της μητρικής αγάπης και ταυτόχρονα φωτίζουν τη βαθιά πνευματική και πολιτιστική μας κληρονομιά.

Μουσική Διεύθυνση: Χρήστος Τσιαμούλης

Διεύθυνση/Διδασκαλία Βυζαντινού Χορού: Χρυσοβαλάντης Ιωαννίδης

Διδασκαλία Παραδοσιακής Χορωδίας: Σοφία Νεοχωρίτου

Ανάγνωση – Απαγγελία: Μαρία Σαββίδου

Παρουσίαση: Αλέξης Κωστάλας

Η συναυλία θα μεταδοθεί ζωντανά από εδώ.

Κυριακή 11.05.2025

8.30 – Τέλεση Θείας Λειτουργίας

Οι Βυζαντινές Χορωδίες των Μουσικών Σχολείων ψάλλουν στους Ιερούς Ναούς της Πόλης.

  • Ιερός Ναός Αποστόλου Παύλου – Μουσικό Σχολείο Καβάλας
  • Ιερός Ναός Άγιου Νικολάου –  Μουσικό Σχολείο Βόλου
  • Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννου  –  Μουσικό Σχολείο Κατερίνης
  • Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρας – ΓΕΛ Κασσάνδρας Χαλκιδικής

11.00 – Εργαστήρια Ευρωπαϊκής Μουσικής

  • Ευρωπαϊκό Ορχηστρικό Σύνολο – Δημήτρης Καρβούνης

Μουσικό Σχολείο Καβάλας

  • Ευρωπαϊκό Χορωδιακό Σύνολο – Έμη Τσιούρα-Δημοπούλου

Μουσικό Σχολείο Καβάλας

20.30 – Συναυλία με έργα του Μίκη Θεοδωράκη «Μάνα μου, Μάνα μου και Παναγιά» 

Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

Σε μια μοναδική μουσική βραδιά, οι μαθητές και μαθήτριες των συμμετεχόντων Μουσικών Σχολείων και των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Ελλάδας και του εξωτερικού τιμούν την μάνα, αντλώντας έμπνευση από τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του, παρουσιάζονται επιλεγμένες συνθέσεις του, αναδεικνύοντας τη δύναμη της μουσικής του. Η συναυλία είναι φόρος τιμής στη Μάνα αλλά και στον Μίκη Θεοδωράκη, που με το έργο του αγκάλιασε ολόκληρη την ελληνική ψυχή.

Σολίστ: Μανώλης Μητσιάς, Αλεξάνδρα Γκράβας

Μουσική Διεύθυνση: Δημήτρης Καρβούνης

Μπουζούκι: Κυριάκος Μιμίδης (Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Καβάλας κατά την ίδρυσή του)

Ανάγνωση – Απαγγελία: Μαρία Σαββίδου

Παρουσίαση: Αλέξης Κωστάλας

Η συναυλία θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω:  https://youtube.com/live/h0VeIcxjo_s

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν:

Μουσικά Σχολεία της Ελλάδας

  • Μουσικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης
  • Μουσικό Σχολείο Άρτας
  • Μουσικό Σχολείο Βέροιας
  • Μουσικό Σχολείο Βόλου
  • Μουσικό Σχολείο Ιλίου
  • Μουσικό Σχολείο Καβάλας
  • Μουσικό Σχολείο Κατερίνης
  • Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής
  • Μουσικό Σχολείο Λάρισας
  • Μουσικό Σχολείο Τρικάλων
  • Μουσικό Σχολείο Χαλκίδας

Σχολεία Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας

  • 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο Αθηνών
  • ΓΕΛ Κασσάνδρας Χαλκιδικής
  • Γυμνάσιο Μανιακών Καστοριάς
  • 5ο Γενικό Λύκειο Καβάλας
  • 4ο Δ.Σ Καβάλας
  • 7ο Δ.Σ Καβάλας
  • 16ο Δ.Σ Καβάλας
  • 18ο Δ.Σ Καβάλας
  • 19ο Δ.Σ Καβάλας
  • 21ο Δ.Σ Καβάλας
  • 1ο Δ.Σ Κρηνίδων Καβάλας

Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του εξωτερικού

  • Aşık Veysel Fine Arts High School – Türkiye
  • Musikschule Nuernberg – Germany
  • Βυζαντινή Χορωδία Ιεράς Μητροπόλεως Κατάγκας (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας) – Κονγκό

Σύλλογοι – Πολιτιστικοί φορείς

  • «Ιχνηλάτες» Ομάδα Έκφρασης Ελληνικού Πολιτισμού
  • Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κηπούπολης Καλαμίτσας «Η Αγία Ειρήνη»
  • Θασιακή Ένωση Καβάλας
  • Λέσχη Ποντίων Ν. Καβάλας
  • Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας
  • Πανηπειρωτική Ένωση Νομού Καβάλας
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας & Πεντακοσίων Καβάλας
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Λουκά Καβάλας
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Ποταμουδίων Καβάλας
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλίππων Καβάλας
  • Σύλλογος Μικρασιατών Καβάλας «Μνήμη Μικράς Ασίας»
  • Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σαμοθράκης «Αρμονίας Γένεσις»