ΕΠΣ Καβάλας: Στο Βυζάντιο ο Κατρακυλάκης, στα Λιμενάρια ο Κυφωνίδης

Επιστρέφει στην τεχνική ηγεσία του Κοκκινοχώματος ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, ενώ η ομάδα της Θάσου ενίσχυσε σημαντικά την εστία της – Όλα τα τελευταία νέα των τοπικών ερασιτεχνικών ομάδων

Εντονη είναι η κινητικότητα στις τοπικές ποδοσφαιρικές ομάδες της Καβάλας, που «χτίζονται» εν όψει της παρουσίας τους στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΚ. Κινήσεις υπάρχουν στο μεταγραφικό τομέα, στις συμφωνίες με προπονητές αλλά και σε διοικητικό επίπεδο. Τα τελευταία νέα των ομάδων έχουν ως εξής:

Ορφέας Ελευθερούπολης: Η ομάδα που θέλει να συνδυάσει τα 100 χρόνια της με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, απέκτησε ακόμα δύο ικανότατους παίκτες τον Φώτη Δουμάνη και τον Γιώργο Ζούλη. «Σας καλωσορίζουμε στην οικογένεια του Ορφέα. Τα 100 χρόνια ένδοξης ιστορίας και ο εορτασμός τους σας θέλανε παρόντες στην προσπάθεια αυτή. Ενωμένοι για την κατάκτηση του στόχου μας.. Πάμε όλοι μαζί» αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου.

Βύρωνας Καβάλας: Ψώνια από την αγορά της Κομοτηνής έκανε η ομάδα της Καβάλας αποκτώντας τον Βασίλη Γιώτη. Η ανακοίνωση αναφέρει: «Καλωσορίζουμε στην ομάδα μας τον Βασίλη Γιώτη, πρωταθλητή πέρυσι με τη Δόξα Σιδηροχωρίου. Γεννημένος το 2003 ξεκίνησε την πορεία του από την Ακαδημία της Αρόης και της Νίκης Προαστείου, ήταν βασικός στα τμήματα Κ-17 και Κ-19 της Παναχαϊκής ενώ περασε και από τον Άρη Αβάτου. Παράλληλα με το ποδόσφαιρο ο Βασίλης το 2021 ξεκίνησε τις σπουδές του στο τμήμα ΤΕΦΑΑ της Κομοτηνής. Πάθος και επιμονή είναι τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν εντός γηπέδου. Αυτά ξεχωρίσαμε και τον υποδεχόμαστε με θέρμη στην καινούρια του οικογένεια. Βασίλη, χαρά μας που θα φορέσεις τη φανέλα της ομάδας μας»! Παράλληλα ο Βύρωνας ανακοίνωση τη λύση της συνεργασίας με τον Γιώργο Σακάλογλου: «Δεν είναι αντίο. Είναι τα λέμε ξανά! Γιώργο, σε ευχαριστούμε για την προσφορά σου στην Ακαδημία μας και την υποστήριξη του έργου μας. Σε περιμένουμε!»

Βυζάντιο Κοκκινοχώματος: Μετά από 10 χρόνια ο Στέλιος Κατρακυλάκης επιστρέφει στον πάγκο του Βυζαντίου. «Στέλιος Κατρακυλάκης 10 χρόνια μετά! Επιστρέφει έπειτα από τη σεζόν 2014-15.  Ο Στέλιος έχει πλούσια εμπειρία από όλες τις εθνικές κατηγορίες κυρίως με τον ΑΟΚ και την Skoda Ξάνθη και πρόσφατα ήταν προπονητής στον Ορφέα Ελευθερούπολης κατακτώντας τον τίτλου τού πρωταθλητή Α’ κατηγορίας τη σεζόν 2022-23 . Τώρα έρχεται να συμβάλει στο δύσκολο και απαιτητικό πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας. Ευχόμαστε μια καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία σε όλους! Καλή επιτυχία στον Στέλιο και την ομάδα μας» αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου.

Αναγέννηση Λιμεναρίων: Μια σημαντική μεταγραφή ανακοίνωσε η ομάδα της Θάσου, που απέκτησε τον έμπειρο τερματοφύλακα Παναγιώτη Κυφωνίδη. «Ακόμη ένα μπαμ για την ομάδα μας ενισχύοντας το τέρμα με έναν πολύ έμπειρο και γνώριμο τερματοφύλακα. Ο Παναγιώτης Κυφωνίδης μετά από δύο χρονιά γυρνάει στην ομάδα που αγάπησε!! Καλώς ήρθες Παναγιώτη»!

Ένωση Παλαιοχωρίου: Κάλεσμα στους φίλους και τα μέλη του συλλόγου να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία που θα γίνει την Κυριακή 30/6/2024 από τις 19:00 έως τις 21:00 στο κτίριο της κοινότητας Παλαιοχωρίου, απευθύνει η διοίκηση του συλλόγου που τονίζει ότι «η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη για να διασφαλίσουμε ότι η Ένωση Παγγαιϊκού Δρυάδος θα συνεχίσει να προσφέρει και να υποστηρίζει την κοινότητά μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Θράκη Γραβούνας: Η ομάδα που επανέρχεται στο προσκήνιο μετά από αρκετά χρόνια θα πραγματοποιήσει τις εκλογές της το Σάββατο (29/06) από τις 17:00 έως τις 20:00 στον Πολιτιστικό Σύλλογο Γραβούνας. Ως ελάχιστη συμμετοχή για την ενίσχυση τις ομάδας ορίζονται τα 5€.

Δόξα Αμυγδαλεώνα: Στην απόφαση να συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας και όχι της Α’, προχώρησε η ομάδα η οποία με σχετική ανακοίνωση εξέφρασε τις ανησυχίες της για την άνοδο των εξόδων των σωματείων, έτσι όπως προκύπτει από την «αγορά»! Συγκεκριμένα: «Η ομάδα μας μετά από ώριμη σκέψη αποφάσισε να δηλώσει συμμετοχή στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας καθώς έχει ήδη ξεκινήσει και τον σχεδιασμό του ρόστερ για την νέα σεζόν. Στόχος μας ήταν και είναι να δίνουμε χώρο και χρόνο κυρίως  σε νέα παιδιά αλλά και σε πιο έμπειρους που θέλουν να αθλούνται οργανωμενα μέσα σε πλαίσια και κανόνες που θέτουμε εμείς και όχι η “αγορά”.
Παράλληλα εκφράζουμε την ανησυχία μας για την ποδοσφαιρική “αγορά” του τοπικού μας ποδοσφαίρου και την τρομακτική εκτόξευση  εξόδων των σωματείων. Τέλος ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλή δύναμη στο σωματείο που θα καλύψει το κενό που αφήνουμε στην κατηγορία αλλά και σε όλες τις ομάδες που δίνουν βάση στις υποδομές και στις εγκαταστάσεις τους».