Τμήμα Αθλητικής Αλιείας ΝΟΘΑΚ: «Ψάρεψαν» σκουπίδια, «έσπειραν» περιβαλλοντική συνείδηση [φωτογραφίες]

Η πρωταθλήτρια Αναστασία Δεροχανεσιάν στέλνει το δικό της μήνυμα, με πράξεις: «Η θάλασσα είναι το σπίτι μας. Ας το κρατήσουμε καθαρό»

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο δεύτερος καθαρισμός παραλίας [διαβάστε εδώ για τον πρώτο καθαρισμό] από το Τμήμα Αθλητικής Αλιείας του Ναυτικού Ομίλου Θαλάσσιων Αθλημάτων Καβάλας (ΝΟΘΑΚ), υπό την καθοδήγηση της Αναστασίας Δεροχανεσιάν, Ευρωπαϊκής πρωταθλήτριας αλιείας 2025 και 2026. Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε στην παραλία του Περιγιαλίου στην Καβάλα, όπου συγκέντρωσαν ποσότητες απορριμμάτων, αποκαθιστώντας την ομορφιά του τοπίου και προστατεύοντας το θαλάσσιο οικοσύστημα.

Δύο καθαρές παραλίες-Πολλοί ακόμη στόχοι μπροστά

Αυτή η πρωτοβουλία είναι η δεύτερη στη σειρά, καθώς ήδη έχει καθαριστεί μία ακόμη παραλία στο παρελθόν. Η Αναστασία Δεροχανεσιάν, υπεύθυνη της δράσης, έχει θέσει ως προσωπικό της στοίχημα την ευαισθητοποίηση όλο και περισσότερων ανθρώπων, ώστε η προστασία των ακτών να γίνει τρόπος ζωής. Το μήνυμά της είναι ξεκάθαρο: «Δεν αρκεί να απολαμβάνουμε τη θάλασσα, πρέπει και να τη σεβόμαστε. Αν ο καθένας μας αφιερώσει λίγα λεπτά για να μαζέψει έστω και ένα σκουπίδι, μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο. Δεν είναι θέμα μόδας, αλλά επιβίωσης του ίδιου μας του περιβάλλοντος».

Το μήνυμα του #SaveOurBeaches: Ένα κίνημα που μεγαλώνει

Με το hashtag #SaveOurBeaches, η Αναστασία και η ομάδα της θέλουν να δημιουργήσουν ένα κίνημα που θα παρακινήσει περισσότερους ανθρώπους να αναλάβουν δράση. Μέσα από τα social media και τις συνεχείς προσπάθειες ενημέρωσης, ο στόχος είναι να ενισχυθεί η περιβαλλοντική συνείδηση, ιδίως στους νέους, ώστε να αντιληφθούν τη σημασία της προστασίας των θαλασσών και των ακτών. «Η θάλασσα είναι το σπίτι μας. Ας το κρατήσουμε καθαρό», αναφέρει.