Λαϊκή Συσπείρωση: Για τα 31 έργα μετά από 35 χρόνια καθυστερήσεων στο Περιγιάλι…

Ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου Χρήστου Ποτόλια αναφορικά με την υλοποίηση του σχεδίου πόλεως στη συνοικία του Περιγιαλίου

Για τα… «λεφτόδεντρα» που υπάρχουν και έρχονται τώρα, λίγες ημέρες πριν από τις Ευρωεκλογές, για να χρηματοδοτήσουν τα έργα υποδομών στο Περιγιάλι κάνει λόγο στην ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση του Χρήστου Ποτόλια. Η ανακοίνωση αναφέρει σχετικά:

«Καβάλα 2030: μία πόλη ανθεκτική, συμπεριληπτική και κλιματικά ουδέτερη» (Μετάφραση: «Καβάλα 2030: Πιάσ’ το αυγό και κούρεφ’ το»).

Επιτέλους τα «λεφτόδεντρα», μετά τις ΝΑΤΟικές δαπάνες, το μισό εκατομμύριο ευρώ καθημερινά  για τη φρεγάτα στην Ερυθρά θάλασσα, τις επιδοτήσεις στους ομίλους, τα δανικά και αγύριστα στους μεγαλοεπιχειρηματίες, τον πακτωλό χρημάτων για την «πράσινη μετάβαση» κ.ά., άρχισαν να φυτρώνουν και στην Καβάλα. Δεν άργησαν βρε αδελφέ και τόσο πολύ να έρθουν τα “χρυσά κουτάλια”. Μόνο 35 χρόνια για το Περιγιάλι και 25 για το Φράγμα Μαρμαρά, γιατί και για το Φράγμα φύτρωσαν «λεφτόδεντρα».

Είναι τελείως τυχαίο ότι τέτοια λεφτοκαρποφορία, για να “φάνε τα μάτια ψάρια”,  συμπίπτει με τις ευρωεκλογές;

Έτσι λοιπόν με αυτή την κοσμογονία που θα μας “βρει”, μέσω της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) του δήμου Καβάλας 2021-2027, θα γίνει ο νομός μας «Καβάλα 2030: μία πόλη ανθεκτική, συμπεριληπτική και κλιματικά ουδέτερη» (δήλωση Περιφερειάρχη). Που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «Καβάλα 2030: Πιάσ’ το αυγό και κούρεφ’ το»…

Τώρα, πως είναι δυνατό τα 15,1 εκ. ευρώ να φτάσουν για “….να αλλάξει ριζικά το προφίλ του Περιγιαλίου…” (συνέντευξη Περιφερειάρχη) και για “….να προσδώσουν μία άλλη δυναμική στην περιοχή του Περιγιαλίου…” (δήλωση δημάρχου στην ίδια συνέντευξη), ώστε να ολοκληρωθούν όλα τα έργα υποδομής στο Περιγιάλι, για να μπορέσει ο μικροϊδιοκτήτης κάτοικος του Περιγιαλίου, μετά από  35 χρόνια αναμονής να αξιοποιήσει το βίος του όταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις χρειάζονται 130-150 εκ. ευρώ, μόνο αυτοί ξέρουν!!!

Στους 27 μήνες που απομένουν για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα επιδοτήσεων του “Ταμείου Ανάκαμψης”, ισχυρίζονται ότι θα εκταμιευθούν 13,13 δισ. ευρώ, δηλαδή 500 εκατ. ευρώ τον μήνα ή 6 δισ. τον χρόνο. Για την εκταμίευση τέτοιων ποσών οι κατασκευαστικοί όμιλοι τρίβουν τα χέρια τους και πιέζουν για επίσπευση. Για τέτοια ποσά που θα έρθουν στους ομίλους ο λαός πρέπει να περιμένει  νέα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα – μέτρα.  Όσο για τα έργα που χρειάζονται για να ανακουφίσουν το λαό θα εξελίσσονται μακρόσυρτα και βασανιστικά στο έδαφος και των μεταξύ τους ανταγωνισμών και τις σύγκρουσης των συμφερόντων τους.

Τα χρήματα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, αυτά που πρέπει να ξεπληρώσουμε με νέες θυσίες και να πούμε «ευχαριστώ» που μας τα δίνουν, είναι δικά μας χρήματα που βγήκαν από την ανελέητη φορολόγηση των λαϊκών νοικοκυριών της Ευρώπης και θα καταλήξουν στα ταμεία των ομίλων.

Ένα είναι σίγουρο πάντως για τους κατοίκους στο Περιγιάλι θα παραμείνει πάνω από το κεφάλι τους ο υπερκορεσμένος ΧΥΤΑ και το εργοστάσιο απορριμμάτων (ουσιαστικά στην αυλή τους) στο οποίο βέβαια δεν αποκλείεται και η καύση των σκουπιδιών….

Τώρα είναι ώρα και ο λαός της Καβάλας να ανοίξει τον δικό του δρόμο της απαλλαγής από τα δεσμά της Ε.Ε. της φτώχειας, της ακρίβειας, του πολέμου και της εκμετάλλευσης, του κεφαλαίου και των λόμπι, δυναμώνοντας το ρεύμα της σύγκρουσης με τη βάρβαρη πολιτική τους, ενισχύοντας αποφασιστικά το ΚΚΕ».