Μάκης Παπαδόπουλος: Είμαστε αντίθετοι σε συγχωνεύσεις τάξεων και καταργήσεις σχολείων

Ο επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας κάνει λόγο για υποβάθμιση των Σχολείων και ζητάει να «έρθει» το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Καβάλας

Για υποβάθμιση των Σχολείων κάνει λόγο ο επικεφαλής του Τόπου της Ζωής, Μάκης Παπαδόπουλος αναφορικά με το θέμα των συγχωνεύσεων της πρώτης και δεύτερης τάξης Δημοτικών Σχολείων και ζητάει να συζητηθεί το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Καβάλας.

Η ανακοίνωση του Μάκη Παπαδόπουλου

Η απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας να υποβαθμίσει δημοτικά σχολεία στον Δήμο Καβάλας για το σχολικό έτος 2024-2025 μας βρίσκει αντίθετους.

Αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει η εκπαιδευτική κοινότητα στη διαχείριση των συνεπειών της μείωσης του μαθητικού πληθυσμού στον τόπο μας.

Ήρθε η ώρα όμως να δούμε κατάματα και συνολικά το πρόβλημα ως κοινωνία και ως φορείς και να δουλέψουμε πάνω σε σύνθετες και έξυπνες λύσεις που δε θα υποβαθμίζουν ούτε τα σχολεία μας ούτε την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου που παράγεται από τα σχολεία μας.

Ο Δήμος Καβάλας έχει λόγο και ρόλο στη διαχείριση της εξέλιξης αυτής και οφείλει να τους ασκήσει, σε συνεργασία και με τις αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και με τους φορείς των εκπαιδευτικών και με τις συλλογικότητες των γονέων και με όλη την κοινωνία.

Ωστόσο, δε θα δεχθούμε συγχωνεύσεις τάξεων και κατάργηση σχολικών μονάδων. Αυτή πρέπει να είναι η βάση κάθε συζήτησης και ο Δήμος οφείλει να εγγυηθεί για τις προϋποθέσεις αυτές.

Καλούμε λοιπόν τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας:

  • να θέσει προς συζήτηση το θέμα στην επικείμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 26 Ιουνίου
  • να ζητήσει την ανάκληση της απόφασης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας για συγχωνεύσεις τάξεων σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας για το έτος 2024-2025
  • να αναλάβει την πρωτοβουλία να ξεκινήσει μία δημόσια συζήτηση για το μέλλον των εκπαιδευτικών δομών του Δήμου μας τα επόμενα χρόνια