Καβάλα: Παίρνει τον… ανήφορο ο υδράργυρος τις επόμενες μέρες [πρόγνωση]

Μέχρι πού θα φτάσει το θερμόμετρο στα παράκτια και ηπειρωτικά του Νομού, καθώς και στην πόλη-Πότε αναμένεται αποκλιμάκωση της ζέστης και πότε ανεβαίνει και πάλι το θερμόμετρο

Σημαντική άνοδο θα παρουσιάσει ο υδράργυρος στον Δήμο Καβάλας από την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024, με αποτέλεσμα να σημειωθούν πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, ο διήμερο Πέμπτη 20 και Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024 αναμένεται εμφάνιση ανέμων ανατολικών διευθύνσεων που θα οδηγήσουν σε χαμηλότερες υγρασίες και μικρότερες θερμοκρασιακές διάφορες ανάμεσα σε παράκτια και ηπειρωτικά τις μεταμεσημβρινές ώρες.

Από το Σάββατο 22 Ιουνίου 2024 θα επανέλθουν οι τυπικές συνθήκες θαλάσσιας αύρας, δηλαδή χαμηλότερες μέγιστες στα παράκτια μεν αλλά με υψηλότερη υγρασία (άρα εξίσου υψηλή δυσφορία με τα ηπειρωτικά), ενώ και στις δύο φάσεις της θερμής περιόδου, σε πολλά παράκτια τμήματα και ιδίως στην πόλη της Καβάλας τις πρώτες βραδινές ώρες η θερμοκρασία θα πέφτει με αργούς ρυθμούς (εντός της πόλης ενίοτε θα μένει αμετάβλητη).

Ενδεικτικά οι θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν

Την Πέμπτη, στα ηπειρωτικά πεδινά η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20-22°C ως 35-37°C, στα παράκτια 22-24°C (στην πόλη 24-26°C) ως τους 33-35°C και στα ορεινά 18-20°C ως 32-34°C. Την Παρασκευή θα σημειωθεί μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας. Το Σάββατο θα σημειωθεί μικρή πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας, ενώ από την Κυριακή μέχρι την Τρίτη αναμένεται νέα άνοδος που θα φέρει τη θερμοκρασία ξανά σε πολύ υψηλές τιμές.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.