Ο καιρός στην Καβάλα: Αλλάζει το σκηνικό με τοπικές μπόρες και μικρή πτώση της θερμοκρασίας [πρόγνωση]

Πότε αναμένεται να ανέβει ξανά ο υδράργυρος-Αναλυτική πρόγνωση καιρού από την ομάδα του Meteokav

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στην Ανατολική Μακεδονία και στον Νομό Καβάλας από την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024, με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικές βροχές-μπόρες, τη στροφή των ανέμων σε βόρειες-ανατολικές διευθύνσεις και την πρόσκαιρη μικρή πτώση της θερμοκρασίας ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, την Παρασκευή αναμένονται τοπικές αυξημένες νεφώσεις κατά περιόδους καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. To ξημέρωμα-πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές-μπόρες. Έπειτα τις μεταμεσημβρινες ώρες υπάρχει πιθανότητα για τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες. Η πιθανότητα διακρίνεται ως εξής:

  • Αξιόλογη πιθανότητα στα ορεινά (και γύρω από αυτά) και σε πεδινές περιοχές στο δυτικό και βόρειο κομμάτι του Νομού
  • Μικρή πιθανότητα στα υπόλοιπα τμήματα, εξαίρεση το νοτιανατολικό κομμάτι του Νομού και η Θάσος (πολύ μικρή πιθανότητα εκεί)

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αρχικά μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες ιδίως στα παράκτια (λόγω των βοριάδων) από το απόγευμα πτώση. Οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες ως 4-5 μποφόρ στα παράκτια.

Από το Σάββατο 29 Ιουνίου 2024 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και για ένα διάστημα τουλάχιστον τεσσάρων ημερών. Η θερμοκρασία το Σάββατο θα παρουσιάσει μικρή πτώση ως προς τις ελάχιστες τιμές (όχι μέσα στη μέρα λόγω των ανατολικών ανέμων-χαμηλότερη υγρασία από ό,τι συνήθως). Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ως 5-6 μποφόρ στο ανατολικό κομμάτι του Νομού και στη Θάσο, ως 3-4 μποφόρ στα υπόλοιπα τμήματα. Από την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024 αναμένεται σταδιακή άνοδος του υδραργύρου που μέχρι την Τρίτη 2 Ιουλίου 2024 θα φέρει τη θερμοκρασία ξανά σε ελαφρώς υψηλά για την εποχή επίπεδα

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.