Καβάλα: Ποιες περιοχές δέχτηκαν τον περισσότερο όγκο νερού μέχρι τώρα από την επέλαση της κακοκαιρίας

Μικροπροβλήματα σε δρόμους κυρίως στο επαρχιακό δίκτυο του Δήμου Παγγαίου-Εισροή υδάτων στο γυμναστήριο του 3ου Λυκείου Καβάλας

Επιβεβαιώθηκε πλήρως η πρόγνωση καιρού της ομάδας του Meteokav για την επέλαση της κακοκαιρίας [διαβάστε εδώ την πρόγνωση], η οποία ξεκίνησε με γενικευμένες βροχές που εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο σύνολο του Νομού Καβάλας, έχοντας κατά περιόδους έντονο χαρακτήρα.

Η Θάσος και ιδίως το ανατολικό-βορειανατολικό κομμάτι του νησιού και το Παγγαίο και δη η ανατολική πλευρά του βουνού δέχτηκαν το περισσότερο νερό. Ενδεικτικά στον Λιμένα έχουν πέσει μέχρι τώρα πάνω από 110mm (110 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο), ενώ στο Παλαιοχώρι πάνω από 85mm (σε όλους τους σταθμούς στο ανατολικό κομμάτι του Δήμου Παγγαίου καταγράφηκαν πάνω από 75mm).

Τα φαινόμενα παρουσίασαν πρόσκαιρη ύφεση, όπως προβλέφθηκε και στην πρόγνωση, ενώ οι άνεμοι θα ενισχύονται σταδιακά ιδίως στο νοτιοδυτικό κομμάτι του Νομού και στη Θάσο και θα επανέλθουν οι βροχές.

Μικροπροβλήματα από την κακοκαιρία

Με την έναρξη της κακοκαιρίας παρουσιάστηκαν τα πρώτα, μικρής έκτασης, προβλήματα. Στην Καβάλα, στο κλειστό γυμναστήριο του 3ου Γενικού Λυκείου παρατηρήθηκε εισροή υδάτων, με αποτέλεσμα να καταστεί η αδύνατη η προπόνηση των ομάδων που το χρησιμοποιούν, όπως και η διεξαγωγή των προγραμματισμένων αγώνων, ενώ στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης, στο ύψος του Ναυτικού Μουσείου, παρατηρήθηκε συσσώρευση υδάτων.

Προβλήματα εντοπίστηκαν και στο οδικό δίκτυο του Δήμου Παγγαίου. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η γέφυρα που συνδέει το Σιδηροχώρι με τη Μουσθένη και τις εξόδους για την Εγνατία Οδό θα ειναι κλειστή μέχρι νεότερη ενημέρωση.