18ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας: Γεννήθηκε μια νέα πνευματική κοιτίδα από γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς [φωτογραφίες]

Μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης εγκαινιάστηκε η σχολική βιβλιοθήκη του σχολείου

Μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 16 Μαΐου 2024 η σχολική βιβλιοθήκη του 18ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας. Τη γιορτινή αυτή στιγμή τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Απόστολος Μουμτσάκης, η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, Αθανασία Γαϊτανίδου, ο σχολικός σύμβουλος, Γιάννης Χατζηκυριάκου και η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής, Κατερίνα Μαρκάκη.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους δεν έλειπαν φυσικά και αρκετοί από τους γονείς που βοήθησαν με ποικίλους τρόπους στην εκπλήρωση αυτού του στόχου. Το έργο αποτελεί καρπό μιας συλλογικής προσπάθειας τόσο από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων όσο και από την πλευρά του σχολείου, ιδιαιτέρως των δασκάλων Κατερινάς Τσαούση και Νέλης Τερζούδη. Συμπαραστάτες ήταν επίσης η διευθύντρια, Αγαθή Ασλανίδου και η υποδιευθύντρια, Ευφροσύνη Σαμαρά. Καθοριστικός ήταν και ο ρόλος της ομάδας ArtAttack που επιμελήθηκε την τοιχογραφία που διακοσμεί τον χώρο. Ο Σύλλογος εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες του στους φορείς που συνετέλεσαν σε αυτό το έργο (Δήμος Καβάλας, Σχολική Επιτροπή) μα κυρίως στους γονείς, χορηγούς και εθελοντές, χωρίς τους οποίους δεν έρχονταν αυτό το αποτέλεσμα.

«Όταν θέτουμε στόχους και δρούμε συλλογικά ξεπερνώνται όλα τα εμπόδια. Μέσα από τη σχολική βιβλιοθήκη καλλιεργείται η φιλαναγνωσία και οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τη λογοτεχνία και τους συγγραφείς», αναφέρει ο Σύλλογος Γονέων στην ανακοίνωσή του.

Η γιορτή ολοκληρώνεται την Πέμπτη 16 Μαίου 2024 με το σεμινάριο βιβλιοθεραπείας και την παρουσίαση του βιβλίου της Στεφανίας Τσακιράκη με τίτλο «Η τέχνη μου να Είμαι εγώ» (εκδόσεις Φυλάτος) την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 στις 18:00 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» [διαβάστε εδώ].