24ο ΔΣ Καβάλας: Έριξε το βλέμμα του στις τάξεις του μέλλοντος!

Η διευθύντρια και 4 εκπαιδευτικοί του σχολείου βρέθηκαν στο Παρίσι στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ για τις νέες τεχνολογίες και τις μελλοντικές αίθουσες διδασκαλίας

Σε δράση Μαθησιακής Κινητικότητας Ατόμων του τομέα Σχολικής Εκπαίδευσης Προγράμματος Erasmus+, που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι από τις 29 Απριλίου έως και τις 3 Μαΐου 2024, συμμετείχε το 24ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας.

Ο τίτλος του προγράμματος ήταν «New Technologies and Future Classrooms: Educational Apps, Blended Learning and Flipped Learning».

Σκοπός του προγράμματος ήταν να γνωρίσουν και να εξοικειωθούν  οι συμμετέχουσες εκπαιδευτικοί με εφαρμογές και πλατφόρμες σχετικές με την εκπαίδευση και συστήματα διαχείρισης μάθησης, να βελτιώσουν τις διδακτικές και επικοινωνιακές τους δεξιότητες, να εφαρμόσουν την τεχνολογία στην τάξη και να σχεδιάσουν τις τάξεις του μέλλοντος, αυξάνοντας το κίνητρο για συμμετοχή των παιδιών. Τους δόθηκε η ευκαιρία να δημιουργήσουν το δικό τους υλικό, αλλά και να χρησιμοποιούν τα ήδη υπάρχοντα, προσαρμοσμένα στις ανάγκες της εκάστοτε τάξης. Μέσα από δημιουργικό διάλογο με εκπαιδευτικούς από άλλες χώρες έγινε σύγκριση των διαφορετικών συστημάτων μάθησης. Απώτερο στόχο του προγράμματος αποτελεί η διάχυση των νέων γνώσεων  στην ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα προς όφελος των δασκάλων και των μαθητών.

Το σχολείο εκπροσωπήθηκε στο πρόγραμμα από τη Διευθύντριά του Παπαδοπούλου Ελένη, τις δασκάλες της Αγγλικής Γλώσσας Πασχαλίδου Καλλιόπη  και Μιχαήλ Αικατερίνη και την εκπαιδευτικό ΠΕ70 Καραπιπέρη Μαρία.