Νέο θανατηφόρο τροχαίο στην Ξάνθη με θύμα μια 56χρονη. Δεκαέξι ετών ο οδηγός του άλλου οχήματος

Ο ανήλικος οδηγός του οχήματος, ο οποίος δεν είχε δίπλωμα οδήγησης, συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα

Μόλις 16 ετών ήταν ο οδηγός του οχήματος που συγκρούστηκε με δύο οχήματα το βράδυ της Τρίτης 18 Ιουνίου 2024 στην Ξάνθη με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μια 56χρονη γυναίκα. Στο ίδιο όχημα επέβαιναν δύο ακόμα ανήλικοι 14 και 17 ετών.

Συγκεκριμένα, δέκα λεπτά μετά τις 23:00, στο 1,3 χλμ της επαρχιακής οδού Ξάνθης-Μαγγάνων, το αυτοκίνητο συγκρούστηκε αρχικά μετωπικά με όχημα που οδηγούσε ένας 26χρονος και επέβαιναν δύο άτομα ηλικίας 62 και 56 ετών και στη συνέχεια με άλλο αυτοκίνητο.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός της 56χρονης επιβάτιδας του δεύτερου οχήματος και ο τραυματισμός των οδηγών και των τριών επιβατών των δύο πρώτων οχημάτων, ενώ στο τρίτο όχημα προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Ο 16χρονος οδηγός του πρώτου οχήματος, που δεν είχε δίπλωμα οδήγησης, συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα, ενώ όλοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ξάνθης.

Την προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης.