Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Δεν πρόκειται να εφαρμοστεί η σκέψη για συγχώνευση Α’ και Β’ τάξης Δημοτικών Σχολείων

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης του Συλλόγου Εκπαιδευτικών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας

Αντιδράσεις προκαλεί η σκέψη για συγχώνευση της πρώτης και της δεύτερης τάξης Δημοτικών Σχολείων, στις περιπτώσεις όπου και στις δύο τάξεις οι μαθητές και οι μαθήτριες δε θα ξεπερνούν τα 25 παιδιά [διαβάστε εδώ].

Ήδη η παράταξη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών προανήγγειλε αντιδράσεις, προκειμένου να μην εφαρμοστεί η εν λόγω απόφαση.

Η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών

Καταγγέλουμε την αντιπαιδαγωγική απόφαση της Διευθύντριας Εκπαίδευσης ΠΕ Καβάλας να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις όλων των τάξεων Α΄και Β΄ Δημοτικού όπου ο συνολικος αριθμός των μαθητών είναι κάτω από 25. Πρόκειται για μια απόφαση η οποία θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για τη μόρφωση των παιδιών μας, καθώς και για τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών τονίζουμε πως θα βρει μπροστά της την αποφασιστική αντίδραση γονιών, εκπαιδευτικών και σύσσωμου του καβαλιώτικου λαού. Αυτή η απαράδεκτη απόφαση της Διευθύντρας ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ! Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μορφή νόμιμης αντιδρασης και πίεσης, ώστε να αποφευχθεί η εφαρμογή της, η οποία μας γυρίζει στη δεκαετία του 50’.

Η λογική που τσεκουρώνει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, με αποκλειστική στόχευση την εξοικονόμηση χρημάτων, ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!