Καταγγελία «Αισώπου»: Αντιδήμαρχος υπαινίχθηκε την… ευθανασία ως «λύση» στο πρόβλημα των αδέσποτων!

Το Φιλοζωικό Σωματείο της Καβάλας ζητά τη στήριξη των πολιτών και την καταδίκη τέτοιων «απάνθρωπων πρακτικών»

Διαδημοτική σύσκεψη για το θέμα της διαχείρισης αδέσποτων ζώων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 στο Δημαρχείο της Καβάλας, με τη συμμετοχή Αντιδημάρχων Προστασίας Ζώων Συντροφιάς από τους Δήμους Καβάλας, Δράμας, Παγγαίου, Νέστου, Δοξάτου και Θάσου.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας, μετά τη συζήτηση για τους τρόπους επίλυσης του ζητήματος με τη συνδρομή φορέων και φιλοζωικών σωματείων, «αποφασίστηκε να αποσταλεί υπόμνημα με τις προτάσεις όλων των Δήμων προς την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών».

Στον απόηχο της Διαδημοτικής Σύσκεψης για τα αδέσποτα, το Φιλοζωικό Σωματείο «Αίσωπος» της Καβάλας καταγγέλλει ότι στο πλαίσιό της διατυπώθηκε από Αντιδήμαρχο ένα «τρομακτικό υπονούμενο» που, ούτε λίγο ούτε πολύ, «προτείνει» την ευθανασία σκυλιών που φιλοξενούνται στα καταφύγια ως… «λύση» στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων!

Η καταγγελία του «Αισώπου»

«Σύμφωνα με την πρόσφατη δημοσίευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φιλοζωϊκών Σωματείων “Νέμεσις”, αποκαλύφθηκε ότι κατά τη διάρκεια αυτής της σύσκεψης, ένας από τους αντιδημάρχους υπαινίχθηκε την ευθανασία των ζώων που βρίσκονται στα καταφύγια ως “λύση” για το πρόβλημα των αδεσπότων. Αυτό το τρομακτικό υπονοούμενο δεν μπορεί να αγνοηθεί, καθώς αν αποτυπωθεί στο υπόμνημα προς το Υπουργείο που προτίθενται να συντάξουν οι αντιδήμαρχοι που συμμετείχαν στη σύσκεψη, τότε αποκαλύπτει τις πραγματικές τους προθέσεις για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων.

Εκφράζουμε την απόλυτη καταδίκη αυτής της κρυφής και κεκαλυμμένης θέσης. Η ευθανασία δεν είναι και δεν πρέπει ποτέ να είναι αποδεκτή ως λύση για τα αδέσποτα ζώα. Τα ζώα αυτά αξίζουν φροντίδα, προστασία και αξιοπρεπή διαβίωση.

Καλούμε τους πολίτες να σταθούν στο πλευρό μας και να καταδικάσουν τέτοιες απάνθρωπες πρακτικές. Ζητάμε από την τοπική αυτοδιοίκηση να ξεκαθαρίσει τη θέση της και να δεσμευτεί σε λύσεις που προωθούν την προστασία και τη φροντίδα των αδεσπότων ζώων, αντί να επιδιώκει τη θανάτωσή τους.

Για να βρείτε το επίμαχο σημείο του υπαινιγμού δείτε το βίντεο στο 1:07”

Δείτε στο ίδιο βίντεο στο 1:34” την έλλειψη “ευκινησίας” για αποφάσεις της διοίκησης λόγω της 5μελούς επιτροπής, το μόνο όργανο που εκπροσωπούνται τα φιλοζωικά σωματεία»!