Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων: Αντιπαιδαγωγική η απόφαση για συγχωνεύσεις τάξεων στα Δημοτικά Σχολεία

Η Ένωση ζητάει να ανακληθεί η εν λόγω «απαράδεκτη απόφαση που μόνο αρνητικές συνέπειες μπορεί να επιφέρει». Αναλυτικά η ανακοίνωση

Την αντίθεσή της στις συγχωνεύσεις της πρώτης και της δεύτερης τάξης Δημοτικών Σχολείων εκφράζει ξεκάθαρα η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων του Δήμου Καβάλας.

Σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι πρόκειται για «απαράδεκτη απόφαση που μόνο αρνητικές συνέπειες μπορεί να επιφέρει», τονίζοντας ότι θα ασκήσει πιέσεις για να ανακληθεί.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων του Δήμου Καβάλας εκφράζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την πλήρη αντίθεσή της στην πρόσφατη  απόφαση του Υπουργείου Παιδείας όπως αυτή επιτακτικά προτάθηκε από την Διευθύντρια Εκπαίδευσης ΠΕ Καβάλας προς τις Διευθύνσεις των Δημοτικών σχολείων του Δήμου μας, σύμφωνα με την οποία ζητείται η πρώτη και η δεύτερη τάξη Δημοτικών Σχολείων να συγχωνευτούν, στις περιπτώσεις όπου και στις δύο τάξεις οι μαθητές και οι μαθήτριες δε θα ξεπερνούν τα 25 παιδιά!

Πρόκειται για μια αντιπαιδαγωγική απόφαση, η οποία έρχεται να υποβαθμίσει με τον πιο αποτρόπαιο τρόπο το ήδη ταλαιπωρημένο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας, να προκαλέσει σύγχυση σε γονείς και εκπαιδευτικούς, αλλά και στους μικρούς μαθητές στο ξεκίνημα της σχολικής τους πορείας, συναναστροφής και μόρφωσης.

Η συγχώνευση τάξεων, η κατάργηση τμημάτων και η μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού ΔΕΝ είναι σαφώς και σε καμία περίπτωση η λύση για την εξοικονόμηση πόρων. Τουναντίον, θα έπρεπε να αποτελεί πρωταρχική υποχρέωση και προτεραιότητα η αύξηση των κονδυλίων για την παιδεία, για τη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας των σχολικών συγκροτημάτων και την επαρκή επάνδρωση και στελέχωση τους με το απολύτως αναγκαίο εκπαιδευτικό προσωπικό ώστε να αντιμετωπιστούν οι  ήδη υφιστάμενες και ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες.

Συνάμα εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας προς τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας και είμαστε αποφασισμένοι να συνδράμουμε ασκώντας πιέσεις όπου είναι εφικτό, με άμεσο και απώτερο σκοπό να ανακληθεί η εν λόγω απαράδεκτη απόφαση που μόνο αρνητικές συνέπειες μπορεί να επιφέρει.