Μια… φυσική διάκριση για το Γυμνάσιο της Νέας Περάμου [βίντεο]

Μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης με την καθοδήγηση του καθηγητή τους Χρήστου Χρηστίδη συμμετείχαν και διακρίθηκαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό «Video πειράματα στο Γυμνάσιο»

Για μια χρονιά ακόμη μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου της Νέας Περάμου Καβάλας, με την καθοδήγηση του καθηγητή τους, Χρήστου Χρηστίδη ΠΕ04.01 Φυσικού, συμμετείχαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό «Video πειράματα στο Γυμνάσιο». Τη δράση τη διοργάνωσε για 2η χρονιά η ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε. (Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών).

Το σχολείο κατέκτησε την 5η θέση στα πειράματα Φυσικής και την 10η θέση στη γενική κατάταξη ανάμεσα σε δεκάδες σχολεία από όλη την Ελλάδα! Οι μαθήτριες/τής Δελιάς Ορφέας, Δάβανου Στεφανία, Μουρκίδου Αποστολία, Ρασνοβεάνου Μαρία και Τσομπανίδου Θεοδώρα έγιναν μικροί επιστήμονες και παρουσίασαν ένα πείραμα σχετικό με τη διάθλαση του φωτός (πως το φως αλλάζει πορεία-εκτρέπεται από την αρχική του διεύθυνση, όταν για παράδειγμα περνάει από τον διάφανο αέρα στο διαφανές γυαλί).

Δείτε το βίντεο με το πείραμα