ΣΦΓΤ Καβάλας: Συνεχίστε να ακονίζετε τα μολύβια σας…

Τα καλοκαιρινά μαθήματα ζωγραφικής για παιδιά και ενήλικες θα συνεχιστούν και τον Ιούλιο από την Καβαλιώτισσα εικαστικό Ευγενία Παπαϊωάννου

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η Καβαλιώτισσα εικαστικός Ευγενία Παπαϊωάννου, θα παραδίδει καλοκαιρινά μαθήματα ζωγραφικής σε παιδιά και ενήλικες. Τα μαθήματα ξεκίνησαν στις αρχές του Ιουνίου και θα συνεχιστούν και για το μήνα Ιούλιο στη Στέγη Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών (Κύπρου 16).

Τα παιδικά τμήματα λειτουργούν απογευματινές ώρες, διάρκειας μιας ώρας την εβδομάδα. Αφορούν παιδιά δημοτικού από 5-12 χρονών. Η εικαστικός και δασκάλα ζωγραφικής για 12 συναπτά έτη τονίζει πως η ζωγραφική, ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες, βοηθάει στη συγκέντρωση, στη λεπτή κινητικότητα, στην εξάσκηση της φαντασίας. Τα παιδιά καλούνται να κατανοήσουν έννοιες όπως ο χώρος και η συμμετρία και να γνωρίσουν υλικά και χρώματα, όπως τα δουλεύουν οι μεγάλοι ζωγράφοι.

Τα παιδιά θα χρειαστούν:
-Μπλοκ σχεδίου και ακουαρέλλας
-Μολύβι, σβήστρα, ξύστρα
-Νερομπογιές, πινέλο, ποτηράκι
-Ξυλομπογιές ή μαρκαδόρους
-Ψαλιδάκι
-Παγούρι

Τα δυο τμήματα ενηλίκων για αρχάριους και προχωρημένους θα συνεχιστούν επίσης για το μήνα Ιούλιο. Τα μαθήματα διαρκούν δυο ώρες τη βδομάδα, απογευματινές ώρες.

Οι μαθητές θα μυηθούν σε βασικές τεχνικές του ελεύθερου σχεδίου, κατανοώντας τους όγκους, το φως και τη σκιά, τις αναλογίες, τη χρωματολογία.

Υλικά για τα μαθήματα ενηλίκων:
-Μολύβια faber castell HB,2B,4B/χάρακας
-Γόμα κάρβουνου και γόμα μολυβιού
-Μπλοκ σχεδίου & ακουαρέλλας 35x25cm
-Ακρυλικά χρώματα (κόκκινο, κίτρινο, μπλε, άσπρο, μαύρο), λευκή παλέτα, πινέλα, ποτηράκι

Το κόστος των υλικών δεν ξεπερνά τα 25€ και βαραίνει ατομικά κάθε συμμετέχοντα.
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, μπορείτε να καλείτε την υπεύθυνη των τμημάτων στο 6945-715881
Ακονίστε τα μολύβια σας και αυτό το καλοκαίρι!