Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Παύλος: Η συνάντηση του Αποστόλου Παύλου με τον Ελληνισμό [βίντεο]

Ο «δικός μας» Παύλος ανατρέχει στις πηγές για να «φωτίσει» τεκμήρια και μαρτυρίες από την παρουσία του Αποστόλου των Εθνών στην περιοχή μας

ΣΣτις 29 Ιουνίου εορτάζεται η μνήμη των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, ενώ την επομένη, στις 30 Ιουνίου, εορτάζουμε την Σύναξη των Αγίων Αποστόλων.

Με αφορμή τη μεγάλη εορτή της Χριστιανοσύνης, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Παύλος μιλάει στην κάμερα της Απαρχής για τη συνάντηση του Αποστόλου Παύλου με τον Ελληνισμό.

Δείτε το βίντεο:

Την εποχή που ζούσαν οι Απόστολοι, οι άνθρωποι ήταν αποπροσανατολισμένοι από τον Θεό και αναζητούσαν απαντήσεις μέσω της μαντείας. Στην πόλη των Φιλίππων, μια μαντευομένη δούλη είχε ένα δαιμονικό πνεύμα που της επέτρεπε να λέει το μέλλον και έφερνε μεγάλα κέρδη στους κυρίους της.

Ο Απόστολος Παύλος, με τη δύναμη της πίστης του, ελευθέρωσε τη δούλη από το δαιμονικό πνεύμα, δείχνοντας την αληθινή ελευθερία που προσφέρει ο Χριστός, σε αντίθεση με την ψεύτικη ελευθερία της μαντείας.

Η ελευθέρωση της δούλης προκάλεσε την οργή των κυρίων της, καθώς έχασαν την πηγή του κέρδους τους. Έτσι, οι Παύλος και Σίλας συνελήφθησαν, δικάστηκαν και φυλακίστηκαν με την κατηγορία ότι αναστάτωναν την πόλη και δίδασκαν έθιμα που δεν ήταν νόμιμα για τους Ρωμαίους.

Ο Απόστολος Παύλος έγραψε πολλές επιστολές προς τις εκκλησίες που ίδρυσε. Οι επιστολές προς Κορινθίους γράφτηκαν με σκοπό να συνετίσουν την κοινότητα που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα διαίρεσης και ανηθικότητας. Οι επιστολές αυτές περιέχουν έντονη καθοδήγηση και επιπλήξεις για να επαναφέρουν την τάξη και την ενότητα στην εκκλησία.

Αντίθετα, η επιστολή προς Φιλιππησίους είναι γνωστή ως η “επιστολή της χαράς”. Γράφτηκε ενώ ο Παύλος ήταν φυλακισμένος και εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς τους Φιλιππησίους για την υποστήριξή τους, τόσο υλικά όσο και πνευματικά».