Καβάλα: Επιτέθηκε σε αδέσποτο σκύλο και συνελήφθη μετά από παρέμβαση αυτόπτη μάρτυρα

Προσπάθησε να χτυπήσει τον σκύλο με ξύλο γεμάτο καρφιά-Το περιστατικό σημειώθηκε στο κέντρο της πόλης-Ο δράστης κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας με τη διαδικασία του αυτοφώρου

Ένας άνδρας προσπάθησε το μεσημέρι της Κυριακής 30 Ιουνίου 2024 στην Καβάλα να χτυπήσει έναν αδέσποτο σκύλο με ένα ξύλο γεμάτο καρφιά. Κάτοικος της περιοχής, ο οποίος αντιλήφθηκε το περιστατικό το οποίο σημειώθηκε στο κέντρο της πόλης, στην οδό Ομονοίας, επενέβη και κατήγγειλε το γεγονός, με αστυνομικούς να συλλαμβάνουν τον δράστη ο οποίος κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση της Καβάλας με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες περαστικών, ο δράστης απείλησε και τον άνθρωπο που κατήγγειλε το γεγονός.

«Η κοινότητά μας στέκεται δίπλα στον θαρραλέο καταγγέλων σε κάθε βήμα αυτής της διαδικασίας, μέχρι την τελική παραδειγματική τιμωρία του θύτη. Οι πράξεις βίας κατά των ζώων δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με την αυστηρότητα που αρμόζει. Καλούμε ΣΥΣΣΩΜΗ τη φιλοζωική κοινότητα να παραβρεθεί στη διαδικασία επί αυτοφώρου (θα ενημερώσουμε άμεσα μόλις οριστεί) στο δικαστήριο της Καβάλας, αύριο Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024. Καλούμε όλους τους πολίτες να δείξουν μηδενική ανοχή σε τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις και να αναφέρουν οποιοδήποτε περιστατικό κακοποίησης ζώων στις αρμόδιες αρχές. Μόνο με την ενεργή συμμετοχή όλων μας μπορούμε να εξασφαλίσουμε την προστασία και την ευημερία των αδέσποτων και των κακοποιημένων ζώων», αναφέρει το Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας «Αίσωπος».