ΙΝ Τιμίου Σταυρού Καβάλας: «Έφυγε» σε ηλικία 93 ετών ο πάτερ Φίλιππος

Ο π. Φίλιππος Μελισσόπουλος απεβίωσε τη Δευτέρα 1η Ιουλίου και η ταφή του θα γίνει, ύστερα από δική του επιθυμία, στην ιδιαίτερη πατρίδα του το Κρυονέρι Καβάλας – Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου

Από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου αναγγέλλεται η εκδημία του συνταξιούχου ιερέως π. Φιλίππου Μελισσοπούλου, πρώην τακτικού εφημερίου της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου με μακρά υπηρεσία στην Ενορία του Τιμίου Σταυρού Καβάλας.

Ο  π. Φίλιππος Μελισσόπουλος του Χαριλάου  και της Ελένης γεννήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου του 1931 στο Κρυονέρι Καβάλας. Ήταν έγγαμος και πατέρας τριών θυγατέρων. Χειροτονήθηκε Διάκονος στις 17.05.1959 και Πρεσβύτερος στις 24.05.1959 από τον μακαριστό και πρώτο Μητροπολίτη Φιλίππων κυρό Χρυσόστομο.

Διορίσθηκε και υπηρέτησε ως Εφημέριος αρχικά στην Ενορία του Κοκκινοχώματος μέχρι τον Απρίλιο του 1962 οπότε και μετατέθηκε στην Ενορία Τιμίου Σταυρού Καβάλας, θέση στην οποία παρέμεινε επί 36 χρόνια για να συνταξιοδοτηθεί το έτος 1998, κατόπιν σχετικής αιτήσεως του δια λόγους υγείας. Παράλληλα με την εφημεριακή του υπηρεσία ασκούσε από το έτος 1974 και το υπούργημα του πνευματικού-εξομολόγου με σχετική εντολή του μακαριστού Μητροπολίτου ΦΝΘ Προκοπίου. Δεν έπαυσε έως το βαθύ γήρας και όσον η κατάσταση της υγιείας του το επέτρεπε να τελεί την Θεία Λειτουργία και να εξυπηρετεί τις ανάγκες της Ιεράς Μητροπόλεως. Εκοπίασε πολλά για την πρόοδο και την ανάπτυξη του ενοριακού έργου στην συνοικία του Τιμίου Σταυρού (Σούγιουλου) ενώ δικό του έργο είναι η ανέγερση στης Ενοριακής Αιθούσης του Ναού όπως και η διαμόρφωση του επί της οδού Σαππαίων ιερού παρεκκλησίου του Αγίου Σπυρίδωνος, όπως και η  επιστασία του στο ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Ελευθερίου κάτωθεν του 4ου Γυμνασίου Καβάλας (Ζουμπουλάκειο).

Ήταν πτυχιούχος του Ανωτέρου Εκκλησιαστικού Φροντιστηρίου Θεσσαλονίκης.

Απεβίωσε τη Δευτέρα 1η Ιουλίου 2024.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την Τρίτη 2 Ιουλίου στις 11 το πρωΐ στον ιερό ενοριακό Ναό Τιμίου Σταυρού Καβάλας, μετά από την Θεία Λειτουργία που θα προηγηθεί ενώπιον του σεπτού σκηνώματος του θανόντος ιερέως, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Στεφάνου.

Η ταφή του μεταστάντος θα πραγματοποιηθεί στο Κοιμητήριο του Κρυονερίου, όπως ήταν η επιθυμία του.

Ο Θεός να τον αναπαύει.