Μλοκληρώθηκαν από τον θεσμό FlagInLife του Διονύση Κούκη τα φετινά FLAG Restaurant Awards Modern Cuisine-Ξυνό Νερό Trophy 2024, (Βραβεία Σύγχρονης Κουζίνας) στα οποία ανακοινώθηκαν τα εστιατόρια που πρώτευσαν και τους απονεμήθηκε βραβείο ή τιμητική διάκριση.
Στην τελετή απονομής η οποία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Royal Olympic στην Αθήνα, παρευρέθηκαν πάνω από 200 προσκεκλημένοι, στην πλειοψηφία τους άνθρωποι του métier, που ήταν και τα τιμώμενα πρόσωπα. Συνολικά απονεμήθηκαν 35 βραβεία, 36 τιμητικές διακρίσεις και 3 ειδικά βραβεία.
Στην εκδήλωση υπήρχε και άρωμα… Θάσου, καθώς το εστιατόριο Lost Sheep, του οποίου την κουζίνα επιμελείται ο Θάσιος executive chef του Ομίλου του ξενοδοχείου «Κοθάλη», Γιάννης Μαρινόπουλος και ο στενός του συνεργάτης chef de cuisine, Κυριάκος Τερλελές τιμήθηκε με χρυσό φοίνικα.
Μετά το τέλος της απονομής ακολούθησε cocktail night, κατά τη διάρκεια του οποίου δόθηκε η ευκαιρία στους παριστάμενους chefs και φίλους της γεύσης να ανταλλάξουν απόψεις δοκιμάζοντας finger food-αναπαράσταση ενός επίσημου δείπνου υψηλών προδιαγραφών, συνοδεία εξαιρετικών cocktails.