Η περαιτέρω ανάπτυξη της ΕΑΣ Καβάλας στο προσκήνιο

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης ΑΜΘ Αλέξανδρου Ιωσηφίδη με τη διοίκηση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καβάλας

Με τον Πρόεδρο, τα μέλη του ΔΣ και στελέχη της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καβάλας συναντήθηκε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας Αλέξανδρος Ιωσηφίδης.

Μέσα από μια γόνιμη συζήτηση η ΕΑΣ Καβάλας διαγράφοντας ανοδική πορεία, βρίσκεται σε σωστή πορεία για την επίτευξη των στόχων της.

Μέσα από τον σχεδιασμό στρατηγικής ανάπτυξης και υποστήριξης και έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και οικονομίας του τόπου, εφαρμόζει στην πράξη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την συνεταιριστική ιδέα, η οποία εκφράζεται μέσα από την στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, τη διαφύλαξη της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων, την αξιοποίηση και τον εκσυγχρονισμό των συνεταιριστικών εγκαταστάσεων.

Αύξηση των εξαγωγών, θετικά οικονομικά αποτελέσματα, βελτίωση των επιπέδων αποδοτικότητας και ποιότητας των αγροτικών προϊόντων, κινήσεις για την ένταξη της ελιάς θρούμπας ως προϊόντα ΠΟΠ, συμμετοχή σε δράσεις προβολής τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό είναι μερικά από τα δείγματα ανάπτυξης της ΕΑΣ Καβάλας.

Ο κ. Ιωσηφίδης τόνισε ότι, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, είναι ανοιχτός σε προτάσεις και θα προχωρήσει στις απαραίτητες παρεμβάσεις  όπου χρειαστεί. Σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χριστόδουλο Τοψίδη, θα συνδράμουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και προβολής των αγροτικών προϊόντων της περιοχής μας.