Στον Δήμο Ηρακλείου πέρασε και επίσημα η χερσαία ζώνη του λιμένα Ηρακλείου, καθώς εκδόθηκε το σχετικό ΦΕΚ, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του cretaone.gr.
Όπως ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Αλέξης Καλοκαιρινός: «Εκδόθηκε σε ΦΕΚ ο νόμος 5193, ο οποίος στο άρθρο 238 αναφέρεται στην παραχώρηση των αποχαρακτηρισμένων εκτάσεων από την χερσαία ζώνη Λιμένος Ηρακλείου προς τον Δήμο Ηρακλείου. Σας διαβάζω την αρχή της παραγράφου «παραχωρούνται από το Ελληνικό Δημόσιο στον Δήμο Ηρακλείου της Π.Ε Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης, χωρίς αντάλλαγμα για λόγους δημόσιας ωφέλειας η χρήση, η διαχείριση και η εκμετάλλευση έκτασης εμβαδού 98.287 τ.μ, δηλαδή πλέον των 98 στρεμμάτων, όπως είχα την ευκαιρία να αναφέρω επανειλημμένα σε συζητήσεις που βρίσκεται εντός της χερσαίας ζώνης του Λιμένα Ηρακλείου».
«Όπως γνωρίζετε, εμείς δεν περιμέναμε. Και αυτό όμως μας δίνει την αρμοδιότητα για να επιχειρήσουμε στη χερσαία ζώνη, είχαμε ήδη επέμβει και για τους φωτεινούς σηματοδότες και για τη βασική καθαριότητα επίσης των δρόμων. Αυτό μάλιστα έγινε και πολύ πρόσφατα, ήμασταν ωστόσο έτοιμοι και ξεκινάμε τώρα πλέον να επεμβαίνουμε στο σύνολο της χερσαίας ζώνης και των αντικειμένων της που είναι η καθαριότητα και τα θέματα της ασφάλειας που εκτός από τους φωτεινούς σηματοδότες περιλαμβάνουν προφανώς τον φωτισμό και το πράσινο», πρόσθεσε.
Πόσο πιθανό -και ορθότερα, απίθανο- είναι να δούμε μια τέτοια εξέλιξη και στην Καβάλα;