Το «ευχαριστώ» της Αγγελικής Δεληκάρη για την εκδήλωση μνήμης των 50 ετών από την τραγωδία της Κύπρου

Δήλωση της προέδρου της Ελληνικής Ιστορικής Εταιρείας και Βουλευτή ΝΔ Καβάλας για την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Λέσχη και εντάχθηκε στα «Ελευθέρια 2024»

Τις ευχαριστίες της προς τον Δρ. Βυζαντινής Αρχαιολογίας και Διευθυντή της Έδρα Θρησκειών και Πολιτισμών της Ιεράς Μονής Κύκκου Χάρη Χοτζάκογλου και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Κυπρίων Καβάλας Αντώνη Μπέρτζε, εκφράζει με δήλωση της η Αγγελική Δεληκάρη για την ανταπόκριση τους στο αίτημα της για τη συνδιοργάνωση της ημερίδας και της φωτογραφικής έκθεσης, αφιερωμένες στα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο! Η βουλευτής Καβάλας της ΝΔ που είναι και πρόεδρος της Ελληνικής Ιστορικής Εταιρείας, εκφράζει παράλληλα τις ευχαριστίες της προς την προϊστάμενη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας αλλά και τον Δήμαρχο Καβάλας για την ένταξη της εκδήλωσης στα «Ελευθέρια 2024».

Η δήλωση της κ. Δεληκάρη αναφέρει σχετικά:

«Ως Πρόεδρος της Ελληνικής Ιστορικής Εταιρείας θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου  στον αγαπητό φίλο και συνάδελφο Δρ. Βυζαντινής Αρχαιολογίας και Διευθυντή της Έδρα Θρησκειών και Πολιτισμών της Ιεράς Μονής Κύκκου Χάρη Χοτζάκογλου και τον Αντώνη Μπέρτζε, Πρόεδρο του Συλλόγου Κυπρίων Καβάλας οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μου για τη συνδιοργάνωση της ημερίδας και φωτογραφικής έκθεσης, αφιερωμένες στα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, στην Καβάλα, καθώς και στον Δήμαρχο της πόλης μας Θόδωρο Μουριάδη, που ενέταξε την εκδήλωση στο πρόγραμμα των «Ελευθερίων 2024».

Η επιστημονική ημερίδα ««Η κατά συρροήν λεηλασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου στα Κατεχόμενα» η οποία διεξήχθη στη Μεγάλη Λέσχη, σε κλίμα συγκίνησης αλλά και ελπίδας για τον επαναπατρισμό όλων των συληθέντων από μνημεία της Κύπρου καθώς για την ταχεία λύση της εδαφικής αποκατάστασης της Μεγαλονήσου.

Πρέπει να εκφράσω τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μου προς την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας και κυρίως στην Αθανασία Γαϊτανίδου, στους εκπαιδευτικούς, στις μαθήτριες και στους μαθητές που με την παρουσία τους εξέφρασαν με πολύ πρωτότυπο τρόπο τα συναισθήματα και τις ελπίδες όλων.

Μεταξύ άλλων, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα κ. Αυγουστίδης, καθώς και ο Γενικός Πρόξενος στη Θεσσαλονίκη κ. Πολυκάρπου».