ΚΚΕ Καβάλας: Συγκέντρωση με το μέλος του ΠΓ της ΚΕ Δημήτρη Αρβανιτάκη

Στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην παραλία της Καβάλας, απέναντι από το Λιμεναρχείο θα χαιρετήσει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής  Βασίλης Μπέλλος

Με περιοδείες και συσκέψεις με μεγάλη επιτυχία συνεχίστηκε η προεκλογική δραστηριότητα του KKE τις προηγούμενες μέρες στην Καβάλα!

Ο Διονύσης Κλάδης, μέλος της ΚΕ, γραμματέας της ΕΠ ΑΜΘ και περιφερειακός σύμβουλος ΑΜΘ περιόδευσε στη Θάσο. Συναντήθηκε με εργαζόμενους του δήμου, του Κέντρου Υγείας, των ναυτιλιακών εταιρειών, του επισιτισμού – τουρισμού, με επαγγελματίες της περιοχής. Με πολύ πλούσια συζήτηση και ενδιαφέρον για τις θέσεις του ΚΚΕ μεταφέρθηκε η αισιόδοξη προοπτική της δυνατότητας ενίσχυσης του Κόμματος, ώστε να ενισχυθεί η μόνη αξιόπιστη, μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και την αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στη συναίνεση των κομμάτων της ΕΕ. Ο Διονύσης Κλάδης μίλησε σε μεγάλη σύσκεψη στην Καλλιράχη.

Στην Καβάλα σε σύσκεψη μίλησε ο Μάρκος Μπεκρής, υποψήφιος ευρωβουλευτής, πρόεδρος του ΕΚ Πειραιά και του σωματείου λιμενεργατών στις προβλήτες της COSCO. Στην ομιλία του στάθηκε σε πλευρές της ευρωενωσιακής, κυβερνητικής πολιτικής που τους άξονές τους στηρίζουν όλα τα κόμματα των «μονοδρόμων» του κέρδους, της ανάπτυξης του κεφαλαίου, των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

«Τους κομμουνιστές ο ελληνικός λαός τους βλέπει κάθε μέρα δίπλα του, να αγωνίζονται μαζί του, στον χώρο δουλειάς, στον κλάδο, στη γειτονιά, στο πανεπιστήμιο και το σχολείο. Βλέπει τα μέλη και τα στελέχη, τους βουλευτές, τους φίλους του ΚΚΕ, να παρατάνε τις δουλειές τους και να τρέχουν να υπερασπιστούν τα λαϊκά σπίτια από τους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις, που παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας, χάρη στους νόμους που ψήφισαν όλοι τους. Δηλαδή, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και μαζί τους οι “αθώες ψυχούλες” της Νέας Αριστεράς, που ήταν όλοι τους υπουργοί στη μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Γι’ αυτούς τους λόγους και στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές συμπορεύτηκαν περισσότεροι με το ΚΚΕ.

Είναι, απόδειξη ότι υπάρχει κι ενισχύεται το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, της ΕΕ, της κυβέρνησης και των κομμάτων της,  και πρέπει αυτό να αποτυπωθεί ξανά ακόμα πιο ισχυρά ακόμα πιο μαζικά και στις 9 του Ιούνη.

Για να της κοπεί η φόρα και η αλαζονεία της κυβέρνησης. Να τρέμει τον λαό όταν θα σκέφτεται να φέρει τα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα, γιατί ξέρει πως ίδια η ζωή επιβεβαίωσε στη πράξη το σύνθημα που βγήκε όταν πνίγηκε ο Θεσσαλικός κάμπος, όταν κάηκε ο λαός μας από άκρη σε άκρη, ότι ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΕ ΚΚΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΉ.

Αυτό δεν  έγινε με ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ, στη Νέα Αριστερά ή στον Βελόπουλο και στους υπόλοιπους, δηλαδή στις δυνάμεις που σιγοντάρουν, η καθεμία με τον τρόπο της, αυτή την πολιτική.

Η φόρα της κυβέρνησης της ΝΔ κόβεται μόνο με την ενίσχυση του πραγματικού αντιπάλου της πολιτικής τους, του ΚΚΕ, του μόνου κόμματος που ήταν αντίπαλος της ΕΕ από την εποχή της ίδρυσής της, μέχρι σήμερα.

Είμαστε περήφανοι που σε όλες τις μάχες, οι δυνάμεις του ΚΚΕ αποτέλεσαν τον νου, την καρδιά και τον οργανωτή. Οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ αποτέλεσαν σταθερό και πολύτιμο στήριγμά τους. Με την παρουσία τους έξω, στους δρόμους του αγώνα, μαζί με τον λαό και τη νεολαία, αλλά και με τη στάση τους και την ψήφο τους μέσα στη βουλή και το ευρωκοινοβούλιο. Έγκαιρα αποκάλυπταν στον λαό αυτά που τους ετοίμαζε η κυβέρνηση και η ΕΕ. Σταθερά καταψήφιζαν κάθε τι αντιλαϊκό. Με εκατοντάδες παρεμβάσεις, ομιλίες, ερωτήσεις, προτάσεις, έφερναν εκεί μέσα τα αιτήματά τους, τα πραγματικά προβλήματα. Αποτελούσαν έτσι τη φωνή των πολλών, των αδικημένων και όχι των επιχειρηματικών λόμπι, που όλα τα άλλα κόμματα ψήφισαν στο ευρωκοινοβούλιο ότι αποτελούν μάλιστα και “ζωτικό στοιχείο της ευρωπαϊκής δημοκρατίας”!»

Την Πέμπτη 30/5, στις 8μμ, στην παραλία (έναντι λιμεναρχείου), θα μιλήσει σε συγκέντρωση ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα χαιρετίσει ο Βασίλης Μπέλλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής, πολιτικός μηχανικός, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του ΔΠΘ, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της ΠΟΣΔΕΠ και του ΔΣ του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας.