Ανασχηματισμός: Φήμες για υπουργοποίηση Μακάριου Λαζαρίδη

Το όνομα του βουλευτή Καβάλας συμπεριλαμβάνεται σχεδόν σε όλα τα σχετικά ρεπορτάζ του Τύπου - Κάποιοι «μιλούν» και για επιστροφή Παναγιωτόπουλου στο νέο κυβερνητικό σχήμα

Από την επομένη κιόλας των Ευρωεκλογών της Κυριακής 9 Ιουνίου 2024 ξεκίνησε στο Μέγαρο Μαξίμου και στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας έντονη συζήτηση για έναν νέο κυβερνητικό ανασχηματισμό, με σκοπό να αναχαιτιστούν οι απώλειες του κυβερνώντος κόμματος όπως αυτές καταγράφηκαν από το εκλογικό αποτέλεσμα.

Η Νέα Δημοκρατία, από το 41% «έπεσε» στο 28% και, όπως ήταν αναμενόμενο, πολλοί έσπευσαν να «δουν» πρόσωπα πίσω από αυτό το δυσμενές αποτέλεσμα. Ειδικά δε, στη Βόρεια Ελλάδα, το κυβερνών κόμμα υπέστη τις μεγαλύτερες απώλειες, αλλά και την παράλληλη άνοδο πολιτικών δυνάμεων από τα «δεξιότερά» του.

Για παράδειγμα, στην Καβάλα, μέσα σε έναν χρόνο η Νέα Δημοκρατία «πήγε» από το 35% στο 27%, τη στιγμή που η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδείχτηκε τρίτο κόμμα στον νομό, «σκαρφαλώνοντας» από το 6,5% στις Εθνικές Εκλογές του 2023 στο… 13,6%!

Τα τελευταία 24ωρα τα ρεπορτάζ του αθηναϊκού Τύπου κάνουν λόγο για έναν «γαλάζιο» ανασχηματισμό, με υπουργοποίηση πολλών στελεχών που δεν έχουν μέχρι στιγμής αξιοποιηθεί σε κάποιο κυβερνητικό σχήμα, ενώ επισημαίνουν και την «ανάγκη» να εκπροσωπηθεί ουσιαστικά η Βόρεια Ελλάδα με περισσότερα κομματικά στελέχη στη νέα Κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι τον τελευταίο χρόνο, μετά και την «απομάκρυνση» του τ. βουλευτή Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, η Καβάλα δεν εκπροσωπείται στην Κυβέρνηση.

Το όνομα του Μακάριου Λαζαρίδη συμπεριλαμβάνεται σχεδόν σε όλα τα ρεπορτάζ με τα ονόματα που «ακούγονται» για επικείμενη υπουργοποίηση, ενώ σε κάποια από αυτά δεν αποκλείεται και η «επιστροφή» Παναγιωτόπουλου.

Σε κάθε περίπτωση, η νέα Κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.