Μακάριος Λαζαρίδης: Ακούμε την εντολή των πολιτών και προχωράμε πιο γρήγορα και πιο τολμηρά

«Η αξιοποίηση του “Φίλιππος Β’” αποτελεί έμπρακτο αποτύπωμα του οράματός μας για την Ελλάδα της προόδου και της ευημερίας» ανέφερε στην ομιλία του στη Βουλή για την κύρωση της σύμβασης υποπαραχώρησης του λιμένα

Την περαιτέρω ενίσχυση του ρόλου του λιμένα «Φίλιππος Β΄» στην Καβάλα, μέσω της εισόδου ιδιωτών επενδυτών σε αυτό, καθώς και το πολλαπλό κέρδος του ελληνικού δημοσίου και της χώρας από τη συγκεκριμένη εξέλιξη, υπογράμμισε ο Βουλευτής ΠΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σχετικά με την κύρωση της σύμβασης υποπαραχώρησης του λιμένα.

«Είναι ένα έμπρακτο αποτύπωμα του οράματός μας για την Ελλάδα της προόδου και της ευημερίας. Την Ελλάδα που έκανε σημαντικά βήματα προς τα εμπρός την προηγούμενη πενταετία και προχωρά πλέον με ακόμα πιο γοργούς ρυθμούς, με στόχο την επίτευξη της πραγματικής σύγκλισης με την Ευρώπη», τόνισε.

Πολλοί, ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης, «θεωρούν ότι ο Λιμένας της Καβάλας θα μπορούσε να λειτουργήσει ως κομμάτι του νοητού άξονα, ως μια “Εγνατία των λιμανιών”. Ένας νοητός άξονας, ο οποίος θα περιλαμβάνει και τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης, της Θεσσαλονίκης και της Ηγουμενίτσας, ενώνοντας Ανατολή και Δύση, στην καρδιά της Βαλκανικής και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Και βεβαίως αποτελεί ένα μόνο μέρος του ολοκληρωμένου σχεδιασμού της Κυβέρνησης για την αναπτυξιακή διάσταση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, όπως την έχει ανακοινώσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης».

Ο κ. Λαζαρίδης σημείωσε ότι «η χώρα έχει μπει σε έναν δρόμο δυναμικής ανάπτυξης με προοπτική. Για να συμβεί αυτό, άρχισε να αποδίδει η μεταρρυθμιστική πολιτική που εφαρμόζει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από το 2019. Και με το ίδιο πάθος, την ίδια διάθεση και αποτελεσματικότητα θα συνεχίσουμε. Αυτή άλλωστε είναι η εντολή που λάβαμε από τους πολίτες στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Οφείλουμε να πάμε πιο γρήγορα και πιο τολμηρά, πετυχαίνοντας την πραγματική σύγκλιση με τις ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες».

Ως αρωγό σε αυτήν την προσπάθεια χαρακτήρισε το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, «το πρόσθετο χρηματοδοτικό εργαλείο το οποίο αυτή η Κυβέρνηση κατάφερε και εξασφάλισε, ύστερα από μια πολύ σκληρή διαπραγμάτευση τον Ιούλιο του 2020. Τα οφέλη του τα καρπώνονται ήδη όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες και συντελούν στην αποτροπή σημαντικών περιφερειακών αποκλίσεων σε σχέση με την ανάπτυξη».

Παραπέμποντας δε σε σχετική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού, ο κ. Λαζαρίδης εξέφρασε τη διαπίστωση ότι «η Ελλάδα του 2024 είναι πολύ καλύτερη από εκείνη του 2019. Έτσι και η Ελλάδα του 2027 θα είναι πολύ καλύτερη από τη σημερινή. Το θέλουμε, το μπορούμε και θα το καταφέρουμε, σε μια χώρα που μεταμορφώνεται προς το καλύτερο, οι θυσίες των πολιτών αποδίδουν και η βούληση ταυτόχρονα με το σχέδιο και την ικανότητα της σημερινής Κυβέρνησης έχουν ήδη συγκεκριμένα  αποτελέσματα. Είναι δέσμευσή μας να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των πολιτών και θα το κάνουμε. Πρόκειται για το μεγάλο μας στοίχημα κατά τη δεύτερη κυβερνητική μας θητεία, οι πολίτες μας εμπιστεύονται και μας διαμηνύουν να προχωρήσουμε στις μεταρρυθμίσεις πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά».