Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Φιλίππων έγιναν… greenfluencers

Εννιά εκπαιδευτικοί και 85 μαθητές και μαθήτριες συμμετείχαν με επιτυχία στο πρόγραμμα eTwinning το οποίο περιελάμβανε μια σειρά από ποικίλες δράσεις

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα eTwinning με τίτλο “Greenfluencer” που υλοποιήθηκε από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Δ και Ε τάξης του Δημοτικού Σχολείου Φιλίππων σε συνεργασία με τους μαθητές και τις μαθήτριες από έξι σχολεία της Τουρκίας, ένα σχολείο της Ρουμανίας και ένα σχολείο της Ελλάδας.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2023 και ολοκληρώθηκε το Μάιο του 2024. Συμμετείχαν 9 εκπαιδευτικοί και 85 μαθητές. Τα παιδιά ανέπτυξαν δεξιότητες για την οικολογία, την προστασία του περιβάλλοντος και το φαινόμενο θερμοκηπίου, έγραψαν κώδικα στην python, microbit και μελέτησαν την υγρασία του εδάφους. Ακόμη, υλοποίησαν προγράμματα της eesa NASA, όπως eesa climate, έπαιξαν Kahoot! με θέμα την ανακύκλωση και κατασκεύασαν κοσμήματα με κουκούλια μεταξοσκώληκα.

Υλοποίησαν δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα του Νερού, Παγκόσμια Ημέρα της Γης και την Ημέρα eTwinning, έγραψαν και κατασκεύασαν δικό τους τραγούδι και χρησιμοποίησαν την Τεχνητή Νοημοσύνη για τη μουσική.

Δημιούργησαν ομαδικά projects και έμαθαν για τις επιστήμες σύμφωνα με την διαφοροποιημένη διδασκαλία της κάθε χώρας. Το πρόγραμμα προσέφερε μοναδικές εμπειρίες και γνώσεις σε όλους τους συμμετέχοντες.

«»